Илюстрация От изложбата Кутия с негативи на Галя Йотова Увеличаване

...
Илюстрация От изложбата Кутия с негативи на Галя Йотова Увеличаване
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
От изложбата " Кутия с негативи " на Галя Йотова

Увеличаване

От изложбата " Кутия с негативи " на Галя Йотова

Смаляване
14 – 16.09
Хендмейд фест. Есенното издание на фестивала за ръчно направени артикули от сръчни създатели предлага нова селекция в три дни и в разнообразни категории, измежду които бижута, облекла, играчки, лампи, козметика, сладкиши, домашна украса. НДК на сутерен и полуетажи от 10:00 до 20:00 ч., вход свободен.

14 – 23.09
Панаир на куклите. Над 20 представления за огромни и дребни в десетото юбилейно издание на интернационалния махленски и куклен сценичен панаир. В програмата му влиза уъркшоп на световноизвестния кукловод и режисьор Невил Трантър, както и галерия с планове и скици на един от най-емблематичните ни сценографии – арх. Иван Цонев, бил измежду основателите на висшето обучение за куклен спектакъл в България. Повечето представления са в Столичен куклен спектакъл. Подробности на www.sofiapuppet.com.

14 – 16.09
Mood for food. Първият фестивал за улична храна в Пловдив разпъва десетки щандове за ядене и пийване – с постепенно печени меса, паста без глутен, гурме бургери, хотдог, течен шоколад от ядки, сосове с годжи бери, заквасено кашу, крафт бири и доста, доста други. В Пловдив, на площад " Централен ", където всички заграждения ще бъдат отстранени.

15.09
Outlier Fest. Kan Wakan е артистичен псевдоним на родения в България и основан в Ел Ей музикант и продуцент Георги Линев, който дава концепцията за Outlier Fest – мини-фестивал, събиращ в една вечер имена от калифорнийската, английската и родна музикална сцена. Той ще показа новия, втори албум на плана си, за който специфични посетители са артистите George Cosby (UK), Alexander Vincent (CAN) и Rachel Fannan (US). От българска страна на сцената ще се качат Иво Димчев, Les Animaux Savages и Dead Man‘s Hat. В клуб " Маймунарника ", от 16:00 ч. Билети от мрежата на Eventim: 20 лева, в деня и на място: 25 лева

14 – 16.09
Water festival for contemporary art. " Фестивален пъзел " е план, който кани всеки да влезе в лабиринт, построен в басейн, и да прегледа съоръжения, снимка и видео от български и интернационалните образни актьори (Плувен басейн, Младежки културен център от 18:00 ч.). Той открива фестивала за модерни изкуства в Бургас, в чиято съществена стратегия попадат и спектакълът от Южна Корея " Необитаем остров " с премия за най-хубав танцьор от интернационалния хореографски фестивал в Сеул предходната година, " Ротор " - перформативна автоматизирана система (ПАС) на Венелин Шурелов, и други. Вижте повече на FB – Water festival for contemporary art. Билети: 10 лева за един ден, 25 лева за целия интервал.

15 и 16.09
Семеен фестивал. Детски ъгъл и работилници за най-малките, занаятчийски и фермерски пазар, барбекю и крафт бира за родителите, музиканти и танцьори – това чака посетителите на благотворителния фамилен фестивал " Усмихни се, Карин дом ". Варна, Морска градина, двора на " Карин дом " от 10:00 до 22:00 ч. Информация на www.smile.karindom.org.

15.09
Fado Violado. Проектът свързва фадо и фламенко в обща музика в осъществяване на певицата Ана Пинял и композитора и китарист Франсишку Алмейда. На живо с китара, бас, перкусия и специфичното участите на фламенко танцьорката Елена Моралес. В Пловдив, Античен спектакъл, 19:00 ч.

15 - 16.09
Aurubis Mountain Fest. Първото издание на Aurubis Mountain Fest съставлява двудневен фестивал измежду природата на Централна Стара планина и Средна гора със надпревари по тичане (6, 16 и 46 км над Златица и Пирдоп), колоездене (46 км, Пирдопско-Златишката долина, две села, един град и два язовира), композиция от двете и обезпечен къмпинг, превоз и подарък. Ако обичате мултиспорт завършения, може да се включите и да разберете всички детайлности на http://fest.begach.com.

15.09
Westbam. Легендарният продуцент на електронна музика и първият немски диджей, който стартира интензивно да се занимава с миксирането на разнообразни части – Westbam, идва в България 20 години след първото си посещение тук. Специални посетители са диджей Steven и Smurf от Metropolis. В клуб " Терминал 1 ", вход: 25/30 лева от мрежата на Еventim.bg, от 23:00 ч.

15.09
Отворен фестивал на ползите. Родители и деца могат да се срещнат на практика с другата страна на науката, езиците, историята, географията, астрономията, химията, математиката и други Всички ще имат достъп до новаторска техника, принадлежности, принадлежности, съоръжение. На разположение за пояснение са експерти, експерти, професори, учители. Пред НДК от 18:00 ч.

15 и 16.09
Aniventure Comic Con. Ходор, Кралят на нощта и Подрик – най-хубавият миг да се срещнете толкоз близо с актьорите, влизащи в едни от най-атрактивните облици от сериала на " Игра на тронове " е по време на новото издание на Aniventure Comic Con. Събитието, представящо най-хубавите косплейъри в света, художници на комикси и уеб комикси, игри и други, предлага доста богата стратегия, която е на www.comiccon.bg и www.aniventure.net. В Интер експо център.

16.09
" Бургас Рън ". Първи бегачески фестивал, който се трансформира и в туристическа обиколка из най-популярните и красиви забележителности в Бургас – Морската гара, Морското казино, Летния спектакъл, Пантеона и други. Възможност за включване в тичане 1.5 км за деца, 1.5 км тичане с бебешки колички и 5/10 км тичане. Още спортни демонстрации, празненство, експериментиране на различни способи за напредване, шатри с изложители. Награди и свободен вход. Подробности на www.facebook.com/Burgasrun.

16.09
Simeonovo Run. Още едно съревнование по тичане, което ще се организира в подножието на Витоша – сред Симеоново и Бояна. Дистанциите са 1 км деца, 5 км, 11 км и 19.5 км, а трасето минава през Симеоновски езера, Драгалевски въжен превоз, Бай Кръстьо, Комините, Камен дел, Боянско езеро, Воденицата, подслон Кикиш. Стартът ще бъде даден на входа на естествен парк " Витоша ". Получаване на стартови номера от 8:30 ч. до 9:30 ч. на старта. Регистрация на http://trailseries.bg/.

20.09
Майсторски клас по графичен дизайн. Велина Мавродинова е с дълготраен опит като графичен дизайнер, арт и креативен шеф, съосновател на студио " Ентусиазъм ". Тя ще приказва и показа графичния дизайн в главните му аспекти: бранд еднаквост, шрифт, книга, уеб, рекламни акции посредством практическите задания. В другите, общо 8, сесии ще й гостуват потвърдени експерти: Красен Кръстев, Борил Караиванов, Кирил Златков и Радослав Бимбалов. Ако решите да кандидатствате, изпратете портфолио на [email protected], цена: 350 лева В пространство Praktika.

До 14.10
Кутия с негативи. Буквално посочва фотографския списък на Галина Йотова, снимала художнически акции, фестивали и изложения от края на 80-те години на ХХ до началото на XXI век. Тук са филми с първите акции на групa художници и другари към изкуствоведа Димитър Грозданов, подготовки в Куклен спектакъл " Дора Габе ", гр. Толбухин, с постановки на Стефан Москов с Мая Новоселска, Кръстю Лафазанов и други В Музей за модерно изкуство.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Нещо сладко с Павел Павлов
Майстор-сладкарят Павел Павлов стартира кариерата си в България, само че усъвършенства професионалните си умения на разнообразни места в Европа и Америка. Той е единственият български сладкар член на Норвежкия кулинарен тим. В новото предаване началник Павлов ще показа предписания и кулинарни техники за приготвянето на някои от обичаните си десерти.
Премиера по 24Kitchen, всеки ден от 14:00 ч.

Трудни за ликвидиране
Всеки ден безчет мъже и дами в Съединени американски щати се заемат с най-рискованите и рискови специалности. " Трудни за ликвидиране " е поредност, която показва тях – непознатите герои измежду елементарните служащи. Водещият й Тим Кенеди, деен, дипломиран за рейнджър, класиран в топ 5 на професионалните ММА бойци, рискува живота си, с цел да им обърне внимание и влезе в техните обувки. Готов е да се оправи с някои от най-трудните специалности, където една неточност може да се окаже смъртоносна – да задейства лавини благодарение на експлозиви, пази каубой от 900-килограмов бик или пътува до пустинята Мохаве, с цел да промени границите на модерните полети.
Премиера по Discovery Channel, 7-и септември, 21:00 ч.

Нюйоркска комбина
Втори сезон на трагичния сериал на НВО с присъединяване на Джеймс Франко и Маги Джиленхол. Епизодите не престават да наблюдават зараждането на порно културата в Ню Йорк от началото на 70-те доникъде на 80-те години и да демонстрират бурния свят на секс търговията от момента.
Премиера по HBO3, 16 септември, 01:05 ч., HBO3, 16 септември, 21:00 ч., HBO, 16 септември, 22:50 ч.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР