Илюстрация НАСАСилните пориви на вятъра и високите вълни, които в

...
Илюстрация НАСАСилните пориви на вятъра и високите вълни, които в
Коментари Харесай

Силният вятър причини хаос, задръствания и спиране на тока на Балканите

Илюстрация НАСА

Силните пориви напразно и високите талази, които в Адриатическо море доближиха до пет метра височина, доведоха до прекъсването на доста фериботни линии в региона на хърватския град Сплит, заяви Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

Температурата в Далмация спадна с десетина градуса, а в Биоков се намали до едвам 3,3 градуса по Целзий. Силният вятър и дъжд провокираха в Сплит в следобедните часове през вчерашния ден тапи в превоза, на доста места имаше преобърнати контейнери за боклук и прекършени дървета.

Бури със мощни ветрове и дъжд обгърнаха и региона на Макарска. Силата напразно доближава до 100 километра в час и е прекратена фериботната линия Сумартин-Макарска.

Големи вреди провокира неприятното време и в Черна гора. Комисия за оценка на вредите ще утвърди какви вреди е нанесла бурята, която вилня през вчерашния ден в Подгорица, съобщи кметът на града Иван Вукович, съобщи Танюг. Вукович сподели, че ще постави оптимални старания последствията от неприятното време да бъдат възобновени. Много светофари не работеха в града, което провокира безпорядък и тапи в трафика. Вятърът със мощ 80 км в час провокира доста повреди в електропреносната мрежа, заради което жителите в центъра на Подгорица три часа бяха без ток.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР