Илюстрация Момент от Опиянение и гняв Увеличаване Момент от Опиянение

...
Илюстрация Момент от Опиянение и гняв Увеличаване Момент от Опиянение
Коментари Харесай

Сцената не е това, което беше

Илюстрация
Момент от " Опиянение и яд "

Увеличаване

Момент от " Опиянение и яд "

Смаляване
Ако желаете да излезете от удобната позиция на елементарен фен и да преосмислите визиите си за спектакъл, пробното зрелище " Опиянение и яд " ще ви даде тъкмо това прекарване. То ще открие новото издание на фестивала ACT на 19 октомври в спектакъл " Азарян ".

Продукцията на немския артистичен колектив LIGNA, режисьора Стефан А. Щерев (популярен за по-широката публиката и като актьор) и композитора Емилиян Гацов е въодушевена от казуса с извънредно десните придвижвания в разнообразни елементи на Европа и сивите нюанси има в конфликтните връзки сред жертвата и агресора, сред интерпретацията на идеологиите и разбиранията за вярно и неверно. Представлението е планувано за 80 души, а преди този момент е играно единствено веднъж – на фестивала за актуален танц " Антистатик " по-рано тази година.

Илюстрация
Bufft a Vif/Smashed to Pieces

Увеличаване

Bufft a Vif/Smashed to Pieces

Смаляване

В осмото издание на ACT попадат също по този начин към този момент познатото на част от театралната аудитория " Щастливият Бекет " на Марий Росен (20 октомври) и отдаденото на въздействието на женското тяло " Съвършено розово " (21 октомври) на Ива Свещарова, едно от забавните имена в българска хореография през последните няколко години. Темите за самотата и намирането на персонално пространство са водещи в " История на вчерашния ден " от Галина Борисова. В танцовото зрелище вземат участие имена, които може да видите и в други пърформънси: Александра Спасова, Вили Прагер, Ива Свещарова, Мирослава Захова, живеещия в България американски артист Нейтън Купър, Стефан Щерев.

Сред гостуващите представления са This Is How We Do It (20 октомври), физическа театрална комедия от израелско-японското дуо Одед Задок и Казуйо Шионоири и Bufft a Vif/Smashed to Pieces на френския мултидисциплинарен актьор Пиер Мьоние и сценографката Маргьорут Борда.

Фестивалът продължава до 25 октомври. Цялата стратегия на АСТ, цените на билетите и всички елементи към представленията са онлайн на actfest.org
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР