Илюстрация Министерство на финансите Увеличаване Министерство на финансите Автор: Велко

...
Илюстрация Министерство на финансите Увеличаване Министерство на финансите Автор: Велко
Коментари Харесай

Арбитражният съд във Вашингтон реши окончателно спора между България и Оманския фонд

Илюстрация
Министерство на финансите

Увеличаване

Министерство на финансите

Автор: Велко Ангелов Смаляване

На 13.08.2019 година арбитражният арбитражен съд постанови решение по интернационалното арбитражно дело № ARB/15/43, заведено от Държавния авариен фонд на Оман против Република България в Международния център за разрешаване на капиталови разногласия в гр. Вашингтон, Съединени американски щати.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В делото ищецът се оплакваше, че дейностите на българската страна и Българска народна банка по отношение на слагането на " Корпоративна комерсиална банка " АД под необикновен контрол, отнемането на лиценза и оповестяването й в неплатежоспособност, както и отводът й да бъде предоставена ликвидна поддръжка или избавителен проект под друга форма, съставляват нарушавания на Договора за взаимно поощряване и отбрана на вложенията сред България и Оман.

След като България показа две писмени отбрани, съпроводени от експертни мнения и доказателства, през м. декември 2018 година Държавният авариен фонд на Оман се отхвърли от исковете си без право да ги предяви още веднъж. В сходство с този отвод, решението отхвърля дефинитивно исковете като неоснователни и осъжда ищеца да заплати всички разходи по делото на България.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР