Илюстрация Хотелско лоби, 1943 г. Увеличаване Хотелско лоби, 1943 г.

...
Илюстрация Хотелско лоби, 1943 г. Увеличаване Хотелско лоби, 1943 г.
Коментари Харесай

Хотел "Хопър"

Илюстрация
" Хотелско лоби ", 1943 година

Увеличаване

" Хотелско лоби ", 1943 година

[Heirs of Josephine N. Hopper / Artists Rights Society (ARS), NY] Смаляване
Вечеря в ресторант Amuse в The Virginia Museum of Fine Arts в град Ричмънд, частно посещаване на изложбата Edward Hopper and the American Hotel в компанията на нейния куратор, престой от една нощ в " картината " Western Motel - превръщането на една от най-известните произведения на американския художник Едуард Хопър (1882 - 1967) в същинска хотелска стая до последния подробност е най-неочакваното решение на музея.

За избрани дати посетителите имаха опция да купят някой от пакетите Hopper Hotel Experience, които според от цената (между 150 и 550 евро), с изключение на нощ в музея сред девет часа вечерта и осем сутринта включват кафе, вечеря, обяд или даже миниголф. Очаквано датите бяха изчерпани доста бързо след стартирането им в продажба.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Изложбата " Едуард Хопър и американският хотел " демонстрира над шестдесет картини, рисунки и илюстрации. Близките връзки на музея с Хопър датират още от 1938 година, когато той оглавява журито на първото проведено там биенале. Изложбата събира няколко от най-известните произведения на художника благодарение на музеи в Ню Йорк, Филаделфия, Мадрид. Известният американски пианист Брус Хорнсби и брачната половинка му Кати дават шест непоказвани до момента рисунки.

Илюстрация
Корица на списание Hotel Management, януари 1925 година

Увеличаване

Корица на списание Hotel Management, януари 1925 година

Смаляване

Сред експонатите са и дневници на брачната половинка на Хопър, артистката Джозефин " Джо " Хопър, станали обществено притежание напълно неотдавна. В тях тя в детайли разказва пътуванията им. Така дневниците се трансформират в метод както за доближаване към персоналния им свят посредством личните им думи и прекарвания, по този начин и в достоверно пояснение за въздействието на тези пътувания върху изкуството им. Селекцията включва и картички от хотели, които те посещават сред 20-те и 50-те години на ХХ век.

" Предполагам че в моите картини представям самия себе си, само че имам вяра, че както споделя Реноар, най-важната част от една творба не може да бъде обяснена ", споделя Едуард Хопър.

Илюстрация
Хопър разисква известната си картина " Ранна неделна заран " с артистката Бел Уоршам в музея VMFA.

Увеличаване

Хопър разисква известната си картина " Ранна неделна заран " с артистката Бел Уоршам в музея VMFA.

Смаляване

Голяма галерия на Едуард Хопър демонстрира до 17 май 2020 година и Fondation Beyeler в швейцарския град Базел. Тя е с фокус върху показаните в картините му естествени и градски пейзажи. Там беше прожектиран за първи път и късометражният филм в 3D " Two or Three Things I Know about Edward Hopper " на немския режисьор Вим Вендерс. " Пред картините на Едуард Хопър постоянно имам чувството, че те са подиуми от филми, които в никакъв случай не са били снимани ", споделя Вендерс в филмовия откъс.

" Едуард Хопър е толкоз значим поради метода, по който основава заимствани от действителността и заобикалящите ни неща облици, които в това време трансформира в израз на персонален вътрешен свят. Един от най-вълнуващите аспекти в неговото творчество е абстракцията на действителността която реализира посредством светлината, формите и цветовете ", споделя американския оператор Едуард Лахман в документалния филм " Едуард Хопър: Художникът на тишината " с режисьор Карлос Родригес (2005).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР