Илюстрация Джери Хол и Тиери Мюглер, 1996 Увеличаване Джери Хол

...
Илюстрация Джери Хол и Тиери Мюглер, 1996 Увеличаване Джери Хол
Коментари Харесай

Ангелите на Тиери

Илюстрация
Джери Хол и Тиери Мюглер, 1996

Увеличаване

Джери Хол и Тиери Мюглер, 1996

[Helmut Newton Estate] Смаляване
На реклама на парфюма Angel на Тиери Мюглер от 1995 година моделът Джери Хол лежи на обляна в лунна светлина пясъчна дюна в американския щат Ню Мексико, с ръка, протегната към синия флакон във форма на звезда. Създаден три години по-рано, първият парфюм на френския дизайнер не е признат изключително задушевно първоначално. На базата значително на атрактивни рекламни акции Angel се трансформира в един от най-успешните и продавани парфюми в историята, в това число до през днешния ден.

През 2007 година той е включен в " Залата на славата " на Fragrance Foundation, една от водещите институции в региона на парфюмите. Със своя блудкав мирис на основата на нотки като ванилия и шоколад Angel е считан и за първия gourmand парфюм. Джери Хол е рекламно лице в продължение на три години, а в по-късните реклами вземат участие Наоми Уотс (2008), Ева Мендес (2011), както и Джорджия Мей Джагър, щерка на Джери Хол и Мик Джагър (2014). И в случай че парфюмите съставляват най-лесно разпознаваемата и сполучлива част от кариерата на 71-годишния Мюглер, той работи също като режисьор, фотограф и, несъмнено, като дизайнер на висша мода и прет-а-порте. " Винаги съм бил мощно притеглен от най-красивото животно на Земята, индивида. Използвал съм всички средства на мое разположение да го възвися: мода, ревюта, парфюми, снимка, видео ", споделя Мюглер.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Сега Kunsthal Rotterdam демонстрира Thierry Mugler: Couturissime до 8 март 2020 година Това е първата спирка в Европа на огромната ретроспективна галерия, показана преди този момент в Montreal Museum of Fine Arts (MMFA). Изложбата е в съдействие с Maison Mugler и Clarins Group - компанията, притежаваща правата върху марката Thierry Mugler от 1997 година След Ротердам изложбата ще пътува до Kunsthalle в Мюнхен (от 3 април до 30 август 2020).

Илюстрация
Ясмин ле Бон, 1997

Увеличаване

Ясмин ле Бон, 1997

[Evening Standart Magazine] Смаляване

Селекцията включва повече от 100 и петдесет модела, основани сред 1977 и 2014 година Голяма част от тях са изложени за първи път дружно с аксесоари, театрални костюми, видео, скици и архивен материал. Важна част от изложбата са близо 100 фотоси от световноизвестни фотографи, измежду които Ричард Аведън, Ги Бурден, Доминик Исерман, Дейвид Лашапел, Херб Ритс. За първи път от основаването си през 2003 година в Берлин Helmut Newton Foundation дава назаем фотографии от своите фондове на задграничен музей. За една от галериите особено са основани полилеи на Swarovski.

Манекените са направени от Hans Boodt Mannequins в Ротердам. Част от по-футуристичния интериор е дело на студиото за специфични резултати Rodeo FX. В друга от залите посредством 3D прожекция са показани костюмите, които Тиери Мюглер основава за постановката " Макбет " на френската натрупа " Комеди франсез ". Той е създател и на костюмите за спектакъла Zumanity на " Цирк дю солей ", както и на облекла за звезди като Милен Фармер, Бионсе, Майкъл Джексън, Лейди Гага.

Кураторът на ретроспективата Тиери-Максим Лорио е някогашен модел, наложил се през последните десетина години като един от най-оригиналните създатели на огромни фешън изложения с по-нетрадиционния си метод, ориентиран към " хора, които по принцип не се интересуват изключително от мода ". Лорио има вяра, че този тип събития би трябвало да са колкото просветителни, толкоз и занимателни и вдъхновяващи. Това е четвъртата му галерия след тези за стилните дизайнери Жан-Пол Готие, Viktor&Rolf и фотографа Питър Линдберг. Тиери-Максим Лорио е съавтор и на издадения за изложбата азбучник в съдействие с Phaidon.

Лейди Гага в клипа Telephone (2010)

Силно персоналният жанр на Мюглер се отличава най-вече с подчертаната геометричност в кройките, която припомня за свръхженствения контур от New Look на Кристиан Диор от средата на ХХ век.

В стилната си визия Мюглер смесва научна фантастика, еротика и фетишизъм, превзетост, холивудски искра, нетипични за висшата мода материали като винил, изкуствена кожа, каучук. " Мюглер напълно овреме предусеща задаващата се трансхуманна гражданска война. Метаморфозата, супергероините и киборгите към този момент участват в неговата работа ", споделя директорката на MMFA Натали Бондил. Kunsthall Rotterdam е част от " културните съкровища на Ротердам " по думите на отдела за туристическа промоция на Холандия. Сградата на една от водещите арт институции в страната е издигната през 1992 година по план на родения в Ротердам ахритект Рем Колхас, който през 2000 година получава най-престижната премия за принос към архитектурата - " Прицкер ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР