Илюстрации на Ясен Гюзелев по творби на Жул Верн и

...
Илюстрации на Ясен Гюзелев по творби на Жул Верн и
Коментари Харесай

Изложба на Ясен Гюзелев в галерия Арте

Илюстрации на Ясен Гюзелев по произведения на Жул Верн и Александър Сергеевич Пушкин в изложба " Арте ". Приключения, фантастика и секрети от страниците на " Пътешествие до центъра на земята " и " Дама пика " се трансформират в облици, които допълват обичаните книги на доста генерации. Изложбата може да бъде прегледана до 26 октомври.

Нова среща с приказен свят и смахнатия професор Линденброк, който го открива.
Ясен Гюзелев, художник: Носи доста романтика, доста авантюристичен дух, който желаех да пресъздам. Читателят да го усети дружно с мен.
Вулканът, пещерата, животните, изчезнали преди хилядолетия, и неподозираният океан са измежду моментите от " Пътешествието до центъра на земята ", които ще познаем в илюстрациите на Ясен Гюзелев. Представя ги за първи път в София.

Ясен Гюзелев, художник: Като препрочетох книгата, още веднъж се върнах в юношеските си години с тези фантазии за завършения, далечни пътешествия, невиждани места.
Има един въпрос в тези книги: А за какво пък не? А за какво пък да не е допустимо и това. И по този начин, духом потегляш.

Още няколко илюстрации би трябвало да сътвори Ясен Гюзелев, с цел да стигне до края това странствуване по Жул Верн. После то ще стартира изначало за читателите в Испания, които първи ще вземат в ръце илюстрираната книга.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР