Илон Мъск работи активно в няколко високотехнологични области. Една от

...
Илон Мъск работи активно в няколко високотехнологични области. Една от
Коментари Харесай

Neuralink започва тестване на мозъчни чипове върху хора

Илон Мъск работи интензивно в няколко високотехнологични области. Една от целите в активността му е Проект Neuralink, в границите на който се организират проучвания за основаване на интерфейс мозък-компютър.Мъск заяви:„ Поради към този момент постигнатите триумфи в доста близко бъдеще започваме да тестваме чиповете върху хора. “Преди това е демонстрирана работата на вградени чипове Neuralink в мозъка на свине, а напълно неотдавна на особено събитие е показана маймуна, контролираща „ силата на мисълта “ на компютър.Мъск акцентира, че „ главната област на приложение на чиповете би трябвало да бъде медицината, като с тяхна помощ ще бъде допустимо да се компенсира работата на повредените области на мозъка “ (вярвате ли на това?!).

Експертите одобряват тази концепция, защото „ такава новаторска технология може да реши доста значими проблеми “. Например, акцентират те, „ хората, които са били лишени от способността да показват възприятията и страстите си заради болест, ще получат нужната опция да поддържат връзка с другите “.Има няколко други сюжета, когато чип е вграден в човек …Както споделя самият Мъск:„ Чипът може доста да разшири човешките благоприятни условия. Например ще бъде по-лесно и по-удобно на човек да взаимодейства с електрониката.Освен това ще бъде допустимо да забравите какво е меланхолия и неприятно въодушевление, а успеваемостта ще стане непрекъснат сателит. “Той заявява готовността си да вгради подобен чип незабавно щом тази технология бъде изцяло подготвена за комерсиална приложимост.

 69342b8b4c6bba72b900d0a61409c553 - Neuralink стартира тестване на мозъчни чипове върху хора (видео)
В момента се работи на равнище утвърждения сред Neuralink и американските управляващи. Трябва да бъде утвърден за клинични изпитвания. Мъск се надява утвърждението да бъде получено в границите на идващите шест месеца …Какво мислите Вие?
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР