Илон Мъск отново е сменил позицията си и е предложил

...
Илон Мъск отново е сменил позицията си и е предложил
Коментари Харесай

Мъск отново се обърна и предложи да купи Twitter

Илон Мъск още веднъж е сменил позицията си и е предложил да купи Twitter на в началото контрактуваната цена от 44 милиарда $. Той даже е подал документи в американската Комисия по скъпи бумаги и фондови тържища с предложение да завърши договорката, оповестява CNN.

В писмото си Мъск е предложил да придобие компанията на истинската цена незабавно, откакто получи нужното финансиране. Той също по този начин желае делото сред него и Twitter да бъде прекъснато.

Говорител на Twitter разяснява пред CNN, че компанията също е получила предлагането и удостоверява, че тя желае да приключи договорката както е била контрактувана. Новината докара до прекъсването на търговията с акции на Twitter два пъти до приемане на удостоверение. След това тя скочи над 20% и се приближи до контрактуваната за придобиване.

Решението в този момент е в ръцете на Twitter. Компанията може да се съгласи на предлагането и да премине към привършване на договорката и прекъсване на делото. Тя обаче може да откаже и да изиска делото да продължи.

Обръщането на Мъск е в типичния за него жанр и съгласно анализатори не е изненада. " Това е доста обществена сага, която влие на всички, в това число и на Twitter. Най-добре е за всички да приключат договорката и да създадат бързо и безпрепятствено прекачване. Очаквам, че всичко ще стане бързо ", разяснява Джош Уайт от Университета " Вандербилт ".

Правният специалист Ерик Тали обаче счита, че компанията може да задържи хода на делото и да го употребява като актив по време на нови договаряния. " Twitter евентуално ще каже, че желае да завърши договорката, само че до момента в който няма нужните подписи, делото ще продължи да е планувано за 17-ти октомври " м разяснява Тали.

Според множеството правни специалисти, Twitter има по-силната позиция в делото и по-голям късмет да завоюва. Източници на Bloomberg разясняват, че и юристите на Мъск са били обезпокоени, защото съдията към този момент няколко пъти подлагаше на критика милиардера и заставаше на страната на Twitter. Няма да е добре за репутацията на Мъск да загуби, а също така към този момент доста персонални негови известия и връзка бяха разкрити в хода на подготовката. Това също не е добре за него, защото той доста държи на персоналното си пространство.

В писмото си до SEC, Мъск написа " пазаруването на Twitter е ускорител за основаването на Х - приложението за всичко ". Той не конкретизира какво има поради. Преди той е споменавал, че желае да има приложение сходно на китайското WeChat, в което да се оферират всевъзможни услуги, а освен чат.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР