Илон Мъск, харизматичният основател на СпейсЕкс, написа съобщение в Туитър,

...
Илон Мъск, харизматичният основател на СпейсЕкс, написа съобщение в Туитър,
Коментари Харесай

Илон Мъск: СпейсЕкс трудно ще фалира, но няма невъзможни неща

Илон Мъск, харизматичният създател на СпейсЕкс, написа известие в Туитър, в което оцени възможностите за банкрут на компанията му като малко евентуални. Все отново той акцентира, че не са изключени - да вземем за пример при положение на сериозна криза и големи загуби по стратегиите " Старлинк " и " Старшип ". Тогава " банкрутът, даже и към момента да е необикновен, не е неосъществим ", счита Мъск.

Предприемачът се базира на книгата на Андрю Гроув, тогавашният изпълнителен шеф на Интел, като я цитира: " Само параноидните оцеляват ".

" Магнитудът на програмата " Старшип " към момента не се прави оценка необятно. Тя е предопределена да популяризира живота до Марс (както и до Луната), което изисква 1000 пъти повече товароподемност до орбита спрямо всички останали ракети, взети дружно ", безапелационен е Мъск.

Що се касае до финансовата непоклатимост на СпейсЕкс, специалисти като Ерик Ралф от уеб страницата Тесларати са безапелационни, че тя не е застрашена. Само през месец ноември компанията е привлякла големи вложения за 350 милиона $, а евентуално до края на 2021-ва година те ще възлизат общо на 2,3 милиарда. Общата стойност на СпейсЕкс се прави оценка на 100 милиарда.

Това, несъмнено, не значи, че финансовият потенциал на СпейсЕкс е неограничен, нито че няма провокации пред компанията. Инвеститорите могат да се разочароват. Вероятно ще минат години спрямо упованията на Мъск, преди спътниците " Старлинк " да бъдат рутинно изстрелвани със " Старшип ". Ако СпейсЕкс не получи навременно утвърждение от формалния регулатор, изцяло е допустимо следващата година да не станем очевидци на повече от пет изстрелвания на " Старшип ", а постоянните полети да стартират след 2023-та година. Но въпреки всичко шансът за фалит остава пренебрежимо невисок, тъй че евентуално Мъск просто стряска служащите си, с цел да работят по-усърдно и да не си взимат повече отпуск, в сравнение с е належащо.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР