Илияна Йотова / пресцентър, Президенството Вицепрезидентът Илияна Йотова приветства Съюза

...
Илияна Йотова / пресцентър, Президенството Вицепрезидентът Илияна Йотова приветства Съюза
Коментари Харесай

Йотова: Да се борим всеки ден за справедливост, свобода и единение

Илияна Йотова / пресцентър, Президенството
Вицепрезидентът Илияна Йотова приветства Съюза на тракийските сдружения в България, който през днешния ден организира своето отчетно-изборно заседание с думите: „ Тракийските ни предци ни завещаха да се борим всеки ден за правдивост, независимост и единство. Това обръщение би трябвало да предаваме на децата си. “

От съюза обявиха своята поддръжка за втори мандат на президентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова. Събранието беше намерено с фотоизложба, отдадена на 125-годишнината от началото на проведеното тракийско придвижване в България, предава

 
Вицепрезидентът Йотова посочи необятната и дейна активност на Съюза на тракийските сдружения в цяла България, а и отвън границите й. „ Благодарение на вас тракийската орис не е непрочетена страница от българската история. Знаем и помним кървавата участ на нашите братя тракийци, които не се пречупиха нито за момент в обезверената, само че почтена борба за правдивост. Знаем и помним смелите подвизи на героите на Тракия. Учим се от техните уроци по родолюбие, религия, мощ и чест “, акцентира Илияна Йотова.
 
„ Днес би трябвало да черпим от смелостта и възприятието за правдивост, от свободолюбието и родолюбието на вашия патрон Капитан Петко челник, от жаждата му за свободна, самостоятелна и единна България “, уточни Илияна Йотова и дефинира като знакова 2019 година, когато дружно със Съюза на тракийските сдружения откриха монумент на героя на едноименния гранично-пропускателен пункт на българо-гръцката граница и в Борисовата градина в София.
 
Вицепрезидентът за следващ път акцентира своята твърда убеденост в идеята на тракийските сдружения. „ Няма да се уморя да упорствам за по-голяма поддръжка към вас от българската страна. Тракийските бежанци заслужават правдивост. Очевидно българското държавно управление се опасява да слага този въпрос пред турските ни сътрудници, само че президентът Радев и аз непроменяемо го слагаме при контактите си на всички равнища “, съобщи Илияна Йотова.
 
Председателят на Съюза на тракийските сдружения в България Красимир Премянов удостои вицепрезидента с орден за приноса й към тракийската идея и активността на организацията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР