Илиян Радулов се изкачи до №14 в обновената световна ранглиста

...
Илиян Радулов се изкачи до №14 в обновената световна ранглиста
Коментари Харесай

Радулов започва годината в Топ 10, Елизара Янева влиза в сто...

Илиян Радулов се изкачи до №14 в обновената международна класация за юноши на ITF. Благодарение за страхотното си показване на шампионатите в Съединени американски щати Радулов прибави към актива си 390 точки.

Българинът пък ще стартира 2023 година под №9 в света. Това ще стане след отпадането на 18-годишните състезатели от ранглистата при започване на идната година. През този сезон Радулов има две извоювани трофеи на сингъл от шампионати на ITF. Той победи с първите места на шампионат от първа категория в Сърбия и на шампионат от второкласен в Германия.

Междувременно Адрияно Дженев прогресира с 10 позиции и към този момент е №55 в международната класация. Дженев ще стартира 2023 година с място в топ 30 на света. През тази година Адрияно завоюва купата при юношите на шампионат от второкласен в Сърбия.

При девойките до 18 година България има две представителки в топ 100. Това са 15-годишните Йоана Константинова и Росица Денчева. Константинова е №70 в обновената класация. Денчева пък се изкачва с 25 места до №99. Роси стигна до четвъртфиналите на Ориндж Боул и Еди Хер. Така Константинова ще стартира годината в топ 60, а Денчева в топ 80 на света.

15-годишната Елизара Янева също ще стартира годината в топ 100 на международната класация. В момента Янева е №112 в света. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР