Илиан Тодоров удостои с почетен знак Заслужил гражданин на Софийска

...
Илиан Тодоров удостои с почетен знак Заслужил гражданин на Софийска
Коментари Харесай

Проф. Цоло Вутов-почетен гражданин на Софийска област

Илиан Тодоров удостои с почетен знак „ Заслужил жител на Софийска област “ проф. дтн инж. Цоло Вутов
Областният шеф на Софийска област Илиан Тодоров удостои с почетен знак „ Заслужил жител на Софийска област “ проф. дтн инж. Цоло Вутов – шеф на Геотехмин ООД. Мотивите за връчване на оценката са: осъществени дълготрайни вложения, включително в околната среда, извънреден принос за социално-икономическото развиване на района, основаване на качествени работни места и дарителската му активност. Това оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация.

Проф. дтн инж. Цоло Вутов е бизнесмен, академик, шеф на близо 4000 души, които работят в фирмите от Група ГЕОТЕХМИН. Сред тях е и Елаците-Мед АД - един от най-големите вложители и данъкоплатци в страната. Компаниите от Групата способстват за социално-икономическото развиване и качеството на живот на осем общини от Софийска област.

Проф. Вутов е притежател на медал „ Стара планина “ първа степен за извънреден принос и заслуги за икономическото развиване на страната и създаване на актуалните индустриални връзки, както и на доста други награди за принос към бизнеса, науката и обществото.

Удостоен е с почетен знак на шефа на Софийска област през 2016 година, както и с грамота и плакет „ Почетен жител на Община Етрополе “ за изключителни заслуги.

Носител е на най-високото отличие на УС на Съюза на слепите в България - статуетка и документ „ HUMANITATIS CAUZA “ за забележителния му принос в региона на обществената интеграция на хората със зрителни увреждания.

Управителят на Геотехмин ООД е почетен и със специфичната премия на ръководителя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) за повсеместен принос за развиването на стопанската система в страната, присъдена за дълготрайни вложения и напредък, опазване и откриване на нови работни места, нововъведения и принос в научната и социална активност.

Проф. Вутов е притежател на най-високата премия на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) бронзова статуетка „ Хермес “ и грамота „ за забележителен принос при реализиране задачите и активността на Палатата, дългогодишна ефикасна поддръжка и принос за развиване на българската стопанска система и във връзка 70-годишния празник “. Награден е и с Почетния знак на Химикотехнологичния и металургичен университет (ХТМУ).

Проф. Вутов е притежател на Специална премия за извънреден принос за българската стопанска система, научната и развойна активност в 13-ото издание на годишните награди „ Инвеститор на годината “ на Българската организация за вложения (БАИ). Наградата е персонална и е връчена за неговите заслуги като фабрикант, вложител, академик и държавник.

Проф. Цоло Вутов получи отличие „ Мистър Икономика “ - за повсеместен принос в развиването на българската стопанска система през 2020 година, а през 2021 година е почетен с почетен знак на Българския червен кръст и специфична благодарствена грамота в символ на благодарност за персоналния му принос към филантропичните дела на организацията.

Компаниите от Група ГЕОТЕХМИН са измежду огромните донори и поддържат обществено значими планове в региона на своята активност, насочени към стабилно развиване на инфраструктурата, образованието, опазването на здравето, обществените услуги, духовността. Проф. Вутов е основател и е персонално зает с Благотворителната стратегия „ Българските добродетели “, посредством която Група ГЕОТЕХМИН оказва поддръжка на локалните общности от региона на Етрополе и общините от Средногорието. По линия на програмата към този момент четири общини – Етрополе, Мирково, Чавдар и Челопеч имат подписани рамкови съглашения, посредством които фирмите подкрепят и финансират значими планове в изискванията на пандемията от Covid-19. 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР