Или-или, така значи стоят днес нещата!САЩ все по-нахъсано нагнетяват напрежението

...
Или-или, така значи стоят днес нещата!САЩ все по-нахъсано нагнетяват напрежението
Коментари Харесай

САЩ дрънкат с оръжия, но искат други да воюват

Или-или, по този начин значи стоят през днешния ден нещата!


Съединени американски щати все по-нахъсано нагнетяват напрежението с Русия. Принудени са да го вършат заради възходящите лични стопански и обществени проблеми, които по остаряла традиция вземат решение посредством експанзия на открито. Подтиквани са извън, на първо място от Израел и Англия, които отново по традиция пробват да вземат решение своите проблеми посредством потребление силата на американците. И за трите страни укрепването и даже оцеляването на Русия е недопустимо, проектите за задачата и опитите да ги осъществят са отколешни.

Русия обаче към момента сполучливо управлява „ евразийския гръбнак “, не съумяха да я лишат от него нито преди 100 години, нито преди 20. А това я прави на практика непреодолима мощ даже отчасти обезоръжена, разнебитена стопански и идейно изцедена. С съществуването на стратегически нуклеарни активи за разрушителен възмезден удар единствено някой с тежко психическо заболяване би тръгнал на фактически въоръжено нахлуване против нея.

Съединени американски щати поначало избират да водят война с подкупване на политически елити, шпионаж, идеологически диверсии и агитация в непознатите общества. Най-много някоя Гренада без войска или Либия от разстояние да атакуван. Крайно редки са изключенията. Както и британците преди тях, основно дрънкат с оръжия, само че интригантстват с оглед други да водят война против набелязания мощен съперник. Ако той въпреки всичко оцелее и набере сили, причисляват се към него под някаква форма, както гласи една остаряла британска сентенция.

И отново по английски политически архетип нямат безконечни другари, а единствено безконечни ползи. Между Първата и Втората международни войни, с цел да си отмъстят на Англия, построиха с огромна финансова полза редица доста значими за стопанската система на Съюз на съветските социалистически републики индустриални обекти. След войната дружно с Москва посредством така наречен национално-освободителни придвижвания в Азия и Африка сложиха под свое въздействие съвсем всички английски колонии.

Англо-саксонците, в частност Съединени американски щати, не са били, не са и няма да бъдат сигурен съдружник или най-малко сътрудник на никого. Биологизирана е тяхната външна политика, във висока степен и вътрешната. Оцелява и впечатлява единствено силният; спечелилият взима всичко и не го съдят; всичко му е позволено; законно е каквото реши той. След ликвидирането посредством елитарно изменничество на другата свърхсила Съюз на съветските социалистически републики, Съединени американски щати взеха решение, че историческият развой е завършил, а те са бялата акула в океана, лъвът в саваната, висшият див звяр за човечеството.

И предстоящо изпаднаха в тоталитарен захлас. Най-неизбежното нещо във Вселената е смяната. Ин неизбежно превключва в Ян и назад, количествените натрупвания прерастват в качествени и нормално скокообразно. Блъснаха се още при Буш Втори с незаобиколимия геополитически фактор Русия, при Обама към този момент и задоволително въоръжен за отпор. Блъснаха се и в икономическия колос Китай, към този момент задоволително надълбоко проникнал в американската стопанска система, просвета и обучение.

При това двата и поотделно прекомерно мощни в своите области плътоядни заиграха дружно и координирано, привлякоха и други по-слаби в стопански съюзи. С оглед освен оцеляването си, само че и успеха над висшия над хранителната верига звяр. Така той се оказа в доста мъчителна фрустрация при провеждането на вътрешната си политика и изключително за потъналия в самодоволния си обир, пределно оял се по времето на хегемонията банкстерски и либералстващ хайлайф.

Според упованията и поетите от президента Доналд Тръмп задължения Вашингтон реалокира посолството си в Йерусалим и скапе нуклеарната договорка с Иран, подписана през 2015 година Държавният секретар Помпео заплаши Иран с „ най-тежките наказания в историята “ и изброи 12 условия, които би трябвало да бъдат част от вероятно последващо съглашение. Повечето предумишлено неприемливи условия предстоящо бяха отхвърлени.

Омразата по отношение на Израел внезапно се усили освен в ислямския свят, надлежно и рисковете за дребната страна. Това ли желаеха израелците, лобито им във Вашингтон и враговете на Тръмп в Щатите? Да, в случай че в следствие американската войска внезапно усили противозаконното си наличие в Сирия и влезе във въоръжени конфликти с иранските и сирийските войски там. Скъпо и рисковано начинание, доста е подозрително да стане с оглед военното наличие на Русия и дискретното на Китай.

Както във Вашингтон яростно се бяха отказали от срещата с водача на КНДР Ким Чен Ун заради „ враждебното държание на Пхенян “, по този начин внезапно се обърнаха на 180 градуса, Тръмп склони да отиде на 12 юни в Сингапур. Изглежда с желанието да сложи неприемливи условия за опазване на военното си наличие на Корейския полуостров, ориентирано основно против Китай и Русия.

Изостриха обстановката и в Източна Украйна, единствено за седем дни наблюдаващи на ОССЕ оповестиха за 7700 нарушавания на примирието. Киевските управляващи в навечерието на международното по футбол остро предизвикат Русия да се намеси с постоянна армия. От Варшава декларират, че Полша е подготвена да даде до 2 милиарда $, с цел да бъде ситуирана непрекъсната база на Съединените щати на нейна територия с цяла танкова дивизия в нея.

Другаде в Евросъюза сякаш стоплиха, че Съединени американски щати ще си бранят хегемонията и Израел за тяхна сметка. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск изригна: „ С другари като Доналд Тръмп, кой се нуждае от врагове? Осъзнахме, че в случай че се нуждаете от помощ, вие ще я откриете в личните си сили. Европа би трябвало да бъде стопански, политически и военно дружно. Или сме дружно, или няма да ни има “.

Или-или, по този начин значи стоят през днешния ден нещата! Скоро лицемерно угрижен се обади и международният „ добродетел “ Джордж Сорос: „ Европейски Съюз е изправен пред идна екзистенциална заплаха… Всичко, което може да се обърка, към този момент се е объркало “. За мотиви сочи „ териториалната дезинтеграция “, илюстрирана от „ Брекзит “, рецесията с бежанците и строгите икономии, които докарват популистите във властта. Предупреждава за нова „ огромна “ финансова рецесия и „ разрушаването “ на трансатлантическия съюз сред Европейски Съюз и Съединени американски щати „.

Корифеите в стопанската система спорят единствено дали тази рецесия ще е нова или следващ припадък на остарялата от 2008 година Значи някой отново би трябвало да заплати сметката, най-малко по-голямата й част. Ами Европа да я заплаща! В частност записаните в Европейски Съюз, който поначало е американски неоколониален следвоенен план, а не мечтания от европейците съюз на народи.

Европейски Съюз няма независима политика, тя е конфискувана от Вашингтон посредством разнообразни ефикасни механизми, най-здравият от които е НАТО. Чрез тази примка на шията страните в Европейски Съюз на процедура са лишени от всякаква самостоятелност в областите на външната, отбранителната, финансовата и комерсиалната политики. А по този начин и от съвсем всички други. Европа действително е окупирана от Съединени американски щати с всички типове американски военни структури, с което всяка страна от Северно-атлантическия пакт е превърната в цел за възмезден нуклеарен удар.

Политическите и силовите елити в страните от Европейски Съюз са строго подбрани от Държавния департамент и секретните служби на Съединени американски щати. Медиите са под съвсем цялостен американски надзор, в обществата вилнеят соросоидните Неправителствени организации. Изборите се манипулират черз подкупи и закани през водачите или с напън от улицата. На първите постове в огромните партии и управляващите в Европейски Съюз с дребни изключения са издигнати откровени палячовци с очевидно агентурно държание.

Добавиха и проведени цивилизационно непознати групи, лъжливо наричани бежанци, ориентирани към разнообразни форми на тероризиране на европейците в личните им страни. „ Да бъдем индивид, а не обект на световната политика “, сподели Туск, само че е правилно противоположното. Мулти-култи и гейпарадизмът на Брюксел порутиха европейската еднаквост и дарба за опозиция.

Обаче „ Съединени американски щати към този момент не са благонадежден сътрудник на Европейски Съюз, съобщи австрийският канцлер Курц. Преди него същото рече канцелерината Меркел и се забърза към Русия и Китай да дири състрадание и подпомагане. При Путин дотърчаха френският президент Макрон, японският министър председател Абе и индийският Моди.

На Икономическия конгрес в Петербург имаше представители на Siemens, Shell, Volvo. BP, Boing и доста други мощни западни компании. Междувременно Еврокомисията анулира антимонополното следствие на „ Газпром “ и даде знак – нека не е предпоследният! – на нашите първи ръководители да летят на север с ищах за тръби за газ и възкръсване на „ гьола “ в Белене.

Обратното на мечтаната от Вашингтон изолираност на Русия. Не го вършат западняците от Европа от неочаквани топли усеща към нея, не са обърнали тил на Щатите. Не могат действително да го сторят, а и не желаят прекомерно, единствено пробват да дадат ядосани знаци и стряскащи сигнали на Вашингтон да спре натиска върху тях. Добре ги схващат в Москва, с присвити очи чакат да видят каузи във тип на прекъсване на глобите и отдръпване от опълчването най-малко във връзка Украйна.

Тежки времена идват за Европа. От другата страна Съединени американски щати натискат „ интернационалната “ си общественост за нови наказания по всякакви измислени мотиви: за сваления малайзийски „ Боинг 777 “ над Източна Украйна, за интервенция в избори и референдуми в редица страни от НАТО, поддръжка на тероризма и прочие Имат доста лостове да ги принудят да слушкат даже без да папкат. В един миг даже могат да се схванат с Русия и Китай и да ограбят европейските съперници.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР