Икономията на енергия ще става все по-важен при избора на

...
Икономията на енергия ще става все по-важен при избора на
Коментари Харесай


Икономията на енергия ще става все по-важ


Икономията на сила ще става все по-голям при избора наизуст за дейта центъра
(снимка: CC0 Public Domain)

Флаш паметите завладяват центровете за даване на инфраструктура за предпазване като услуга (Storage Infrastructure as a Service – SIaaS). Вече малко на брой се интересуват от предпазване посредством „ старовремските ” твърди дискове с въртяща се плоча, стана ясно на конференцията IT Compass 2021, проведена от IBS България през днешния ден.

„ Флашът е царят – от ден на ден в центровете за данни се работи с флаш памети ”, безапелационен бе Свилен Станчев, търговски шеф на IBS България. По думите му, за последната година компанията е продала над 2 петабайта предпазване във тип на флаш памети.

„ Флашът е цар – от ден на ден в центровете за данни се работи с флаш памети ”, съобщи Свилен Станчев, търговски шеф на IBS България (екранна фотография: IT Compass)

Спестяването на пространство е един от огромните фактори за избора на дребните носители на данни. Практиката демонстрира, че размер, който е съхраняван посредством твърди дискове в 40U долап, може да се побере в едвам 4U, в случай че се употребяват флаш памети, уточни Станчев.

Освен пространството обаче значим фактор е и потреблението на електрическа енергия. Флаш паметите употребяват доста по-малко електричество, а това се отразява доста на сметката за ток. Този фактор ще става все по-голям на фона на задаващите се покачвания на цените на електрическата енергия за бизнесите, акцентира Станчев.
още по темата
Очаква се през идващите месеци цените на електрическата енергия да продължат да порастват, което ще се отрази мощно на процеса на взимане на решение за внедряване на нови технологии – организациите ще търсят тези решения, които им дават допустимо най-голяма енергийна успеваемост.

В допълнение към тези два сериозни фактора все по-голямо значение ще имат и нови технологии, като да вземем за пример вградените системи за наблюдаване на „ здравето ” на масивите от флаш памети.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР