Икономистът Георги Ангелов оправда нуждата от актуализация на бюджета заради

...
Икономистът Георги Ангелов оправда нуждата от актуализация на бюджета заради
Коментари Харесай

Наш икономист с мрачен сценарий за ситуацията след COVID-19

Икономистът Георги Ангелов оправда потребността от актуализация на бюджета поради рецесията с ковид.

"Ако стопанската система се срутва, а тя се срутва в цяла Европа, явно няма да има доходи в бюджета. От друга страна, има разноски за опазване на здравето, обществени действия и други ", разяснява той пред Българска национална телевизия.

„ Няма нито една страна, която тази година да мине без недостиг, предвижда икономистът.

Според него в сегашния миг няма по какъв начин да има работеща стопанска система. Никой нищо не купува, никой нищо не влага. Всички поради тази неустановеност са отсрочили разноските си. Освен храна и съществени артикули и услуги, нищо друго не се купува. Така че голяма част от стопанската система сега е спряла, просто тъй като няма търсене и това не е единствено в България ", изясни Ангелов.

Единственото, което може да се случи сега, е страната да помогне на хората да не останат без пари. Да се помогне на компаниите да не уволняват прекалено много хора, да запазят работните места и по този метод най-малко базово хората да останат с някакви приходи.

На това равнище сме сега. Не да подкрепяме стопанската система, а да оцелеем няколко месеца, до момента в който свърши вирусът, уточни Георги Ангелов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР