Икономистът Боян Дуранакиев коментира интервюто на Георги Ганев от Демократична

...
Икономистът Боян Дуранакиев коментира интервюто на Георги Ганев от Демократична
Коментари Харесай

Икономистът Боян Дуранкев отговаря на ДБ: Дефицитът ще расте, бъдещите поколения ще го плащат!

Икономистът Боян Дуранакиев разяснява изявлението на Георги Ганев от " Демократична България. По Българска национална телевизия той съобщи, че Бюджет 2022 се обрисува като спешен поради пандемията и въведените ограничавания. Според Ганев ще се наложи страната да емитира дълг, който да покрие финансиране от към 5 - 6 милиарда лв. поради недостига, който ще бъде заложен в бюджета - сред 3,5 и 4,5% от Брутният вътрешен продукт. (Какво още сподели, припомнете си ). По този мотив Дурнакиев написа във фейсбук: 

Дефицитът ще пораства, бъдещите генерации ще го заплащат!

Георги Ганев от " Демократична България " обстойно и нашироко изложи концепциите за Бюджет 2022. Дефицитът ще е до 4,5% - над равнището на допустимите в Европейски Съюз 3%. Човек да се чуди - в случай че се твърдеше че корупцията яде към 10 милиарда лева годишно - за какво при липса на корупция ще се поема подобен висок дълг, още повече че дясното ръководство дава обещание спомагателна приватизация и огромни доходи от нея?!
Георги Ганев за Бюджет 2022: Министерство на финансите ще би трябвало да удари земята тичайки
Ситуацията за подписването на съдружно съглашение не бих определил като тежка, не беше елементарно и доста труд беше положен. Всички стр...

България става все по-голям дебитор от година на година - доста повече в сравнение с при " действителния социализъм "... Данъците на милиардерите и милионерите няма да се пипат, само че външният дълг ще наложи повдигане в бъдеще време на налозите на тези, които в този момент са в групата 18-55 година

Много сладки приказки бяха изприказвани от същия че към този момент минималната работна заплата няма да се дефинира " административно " (от правителството), а частният бизнес ще си взема решение какво да става.

Честито на печелившите!

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР