Икономист: Сривът на турската лира ще донесе сътресения в Еврозоната

...
Икономист: Сривът на турската лира ще донесе сътресения в Еврозоната
Коментари Харесай

Икономист: Сривът на турската лира ще донесе сътресения в Еврозоната

Икономист: Сривът на турската лира ще донесе разтърсвания в Еврозоната Сривът на турската лира ще донесе разтърсвания в Еврозоната. Това разяснява за Дарик икономистът Йоанис Каламарис. Според него България няма да усети трусовете на финансовите пазари с такава мощ, както огромните европейски стопански системи, тъй като към момента не сме част от еврозоната. Икономистът означи, че сега е преференциално за потребителите да се пазари в Турция поради обезценяването на лирата.

 
" За турската лира това бе предстоящо, защото макроикономиката нямаше по какъв начин да оцелее. В момента има едно домино с проблеми във финансов аспект, които касаят и европейски банки в Испания, Италия и така нататък, защото те са финансирали много турската стопанска система и това ще бъде проблем за европейския банков бранш ", сподели Каламарис.
 
За българския консуматор сега е преференциално да пазари в Турция. Попитан за на практика препоръки към българите, които в този момент са там или ще отидат на екскурзия, той изясни: " Не единствено за туристическия бранш, само че и за покупки на облекла и други ще бъде по-евтино. Това е положителната страна на нещата. Но има и друга, че вероятно ще повлияе на останалите стопански системи в Европа ".
 
Според икономиста има заплаха и от неустойчивост на еврото: " Когато заплашва европейски банки, които са страни в еврозоната като Испания и Италия, значи, че целият този развой ще има въздействие в Еврозоната. Слава Богу, че още не сте включени в Еврозоната или така наречен немска зона в Европа. Ще имате минимум вреди финансови от разтърсвания в Еврозоната ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР