Икономиката в България расте много бързо. Това заяви председателят на

...
Икономиката в България расте много бързо. Това заяви председателят на
Коментари Харесай

Гюров: Българската икономика расте много бързо

Икономиката в България пораства доста бързо. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на „ Продължаваме Промяната " Андрей Гюров в.

„ Ако погледнем като цифри по какъв начин стои стопанската система на България - това, което виждаме е, че тя пораства доста бързо. Имаме висок растеж на износа, задграничните вложения са над 1 милиарда евро спрямо предходната година . Икономическите ни индикатори са доста добри”, сподели той.

Според Гюров сега има две линии на офанзива към държавното управление и ръководещото болшинство . „ Едната е по линия на геополитическо въздействие . Атаките против държавното управление се активизираха мощно след старта на войната в Украйна и заемането на България на твърда позиция за поддръжка на страната, както и в отделянето на България от икономическото и политическо въздействие на Русия през доставките на газ и енергийната взаимозависимост. "

Политиката, която виждаме през последните 10-12 години, е такава, че вместо България да застава по-близо до Европа, тя да застава по-близо до Русия. За енергийната сигурност ГЕРБ не напраха нищо през последните 12 години”, разяснява още той.

Гюров добави още: „ Другият канал е поради това, че вместо бизнесът да основава милионери, страната до момента създаваше такива с държавни поръчки с компании, които умишлено бяха държани до политическите сили”.

По думите му държавното управление прави всичко допустимо, с цел да може страната да работи, а бизнесът да продължава да влага и да основава работни места . „ Дестабилизирането на държавно управление в този миг за мен е антидържавническо държание на опозицията”, безапелационен беше Гюров.

Според Гюров растежът на цените у нас идва от страна на предлагането, а не от страна на търсенето. „ Инфлацията у нас е напълно външно привнесена, тъй като са увеличени цените на съществени първични материали и горива. Това значи, че има групи хора, които са доста мощно наранени от тази рецесия. Те ще усетят резултата от мерките”, разяснява ръководителят на парламентарната група на „ Продължаваме Промяната ".

Той разяснява и признатия от съдружните сътрудници пакет от антикризисни ограничения . „ С тях от една страна желаеме да подпомогнем най-уязвимите, а от друга – да създадем условия за бизнеса, тъй че да премине през първичния шоков сюжети и да се приспособява. Можем да го подкрепяме до толкоз, до едвам му помогнем да се приспособява. Нито една страна в света обаче не може да го компенсира поради нарастването на цените”, уточни Андрей Гюров.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР