Икономиката няма да премине през V-образно възстановяване, въпреки че много

...
Икономиката няма да премине през V-образно възстановяване, въпреки че много
Коментари Харесай

Насим Талеб: Забраавете за V-образното възстановяване

Икономиката няма да премине през V-образно възобновяване, макар че доста вложители чакат точно такова, уточни в изявление пред CNBC създателят на бестселъра " Черният лебед " Насим Никълъс Талеб. Причината съгласно него е, че броят на инфектираните продължава да се повишава във водещите стопанства по света.

Талеб обърна внимание и на явното разминаване сред представянето на фондовите пазари, от една страна, и на действителната стопанска система, от друга. По думите му, фактът, че показателите не престават да порастват, е " чудноват ". Нещо повече, покачването на пазарите съгласно него ще докара до още по-тежък удар върху стопанската система, който ще пристигна дружно с човешката покруса от пандемията.
 Как Федералният запас унищожава фондовите тържища и какво значи това за стопанската система?
Как Федералният запас унищожава фондовите тържища и какво значи това за стопанската система?

Пазарите са балон и колкото по-дълго той се надува, толкоз по-тежко ще е взривяването му

" Централните банки печатат пари, като че ли утрешния ден няма да пристигна, само че това няма да докара до нищо положително ", сподели той, а понижаването на главния лихвен % в Съединени американски щати сред 0 и 0,25% не оставя на Федералния запас никаква опция за маневриране.

Талеб е на мнение, че страхът от ковид ще продължи да потиска действителната стопанска система и пазарите още дълго време, защото даже и пандемията да отмре, вирусът ще продължи да циркулира измежду популацията. В резултат от това, потребителите надали ще се втурнат да разходват средства още веднъж, а ще останат внимателни.

Според Талеб, вложителите не би трябвало да търгуват на пазарите, без да са си обезпечили хедж, т.е. отбрана, против рисковете пред портфолиото, които могат да доведат до внезапна смяна на цената на активите (tail risk). Причината е извънредно високото равнище на риска на пазарите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР