Икономиката на Обединеното кралство претърпя най-големия рекорден спад между април

...
Икономиката на Обединеното кралство претърпя най-големия рекорден спад между април
Коментари Харесай

Обединеното кралство e в рецесия за първи път от 11 години

Икономиката на Обединеното кралство претърпя най-големия рекорден спад сред април и юни, а ограниченията за блокиране на ковид тласнаха страната публично в криза. Икономиката се сви с 20.4% спрямо първите три месеца на годината, оповестява Би Би Си, съобщи News.bg.

Разходите за семействата се намалиха, магазините трябваше да затворят, производството и строителството също понижиха. Това тласна Обединеното кралство към първата си техническа криза - избрана като две тримесечия на икономическия спад - от 2009 година Службата за национална статистика (ОНС) съобщи, че стопанската система отскочи през юни, когато държавните ограничавания за придвижване започнаха да понижават.

Джонатан Атхоу, заместител народен статистик по икономическа статистика, съобщи: " Икономиката стартира да отскача през юни с отварянето на магазините, фабриките, които стартират да усилват производството и домашното строителство, не престават да се възвръщат. " Въпреки това, брутният вътрешен артикул (БВП) през юни към момента остава под равнището си през февруари, преди вируса да удари. " Общински народен съвет съобщи, че сривът в производството се дължи на затварянето на магазини, хотели, заведения за хранене, учебни заведения и автосервизи. Секторът на услугите, който зарежда четири пети от стопанската система, претърпя най-големия тримесечен спад. Секторът на хотелиерството и ресторантьорството също е мощно обиден, прекъсването на фабриката докара до най-бавното произвеждане на коли от 1954 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР