Икономическото забавяне има последствия за възможностите на компанията ви да

...
Икономическото забавяне има последствия за възможностите на компанията ви да
Коментари Харесай

Продавате ли добре?

Икономическото закъснение има последици за опциите на компанията ви да продава и ангажира потребителите. Можете да очаквате и вашите хората да станат по-предпазливи, както и цикълът на продажбите да стане по-дълъг. Затова от компанията Vistage споделят няколко тактики, с които да задържите аудиторията и да увеличите продажбите.

Анализирайте процеса на продажба

Отговорете си почтено – задоволително добър ли е процесът, по който се реализира една продажба? Преминете през нейния цикъл. Какво можете да надградите? А какво би провокирало неодобрение? Има ли нещо, което потребителите не харесват? Инвестирайте в неговото усъвършенстване, с цел да увеличите опциите да ги впечатлите.

Създайте лични послания

Когато клиентите са по-предпазливи, маркетинговите послания, фокусирани върху увеличението на приходите и подобряването на пазарния дял, нормално са несполучливи. За разлика от тях, посланията за надграждане на успеваемостта и ограничение на разноските работят добре. Съобразно този факт, насърчете отделите по продажби и маркетинг да песонализират връзката си по отношение на другите аудитории от цикъла на продажбите.

Използвайте актуалните си взаимоотношения с клиентите

Купувачите са склонни бързо да се приспособяват към създалите се нови условия. За тях е по-вероятно да продължат да се доверяват неведнъж на едни и същи медиатори, вместо да купуват от нови. Това е моментът да се възползвате от към този момент съществуващите връзки с вашите клиенти. Помогнете им да останат лоялни, като им предложите спомагателни бонуси при избрана покупка, отстъпки и други преференциални и за двете страни награди.

Спечелете потребителите на конкуренцията

Когато бизнесът се забавя, моментът е подобаващ да спечелите от потребителите на конкуренцията. Може би някой от вашата промишленост няма задоволителен запас да даде обслужване на равнище. Друг може би не удовлетворява задоволително потребностите на потребителите – забавя доставките, процесът по поръчка на артикул е прекомерно комплициран и така нататък Възползвайте се от тази опция да вземете някой клиент на конкуренцията, като му предложите нещо по-добро.

Преговаряйте, преговаряйте и отново преговаряйте

Намаленията може да наподобяват елементарен трик за привличане на нови продажби, само че не всеки път са най-хубавата тактика, изключително в случай че сега сте на загуба. Ако сте медиатор, пробвайте да договорите с производителите по-изгодна за вас договорка, тъй че да уредите предлагането на по-специални цени на потребителите, само че в същото време да не се оказва в огромен ущърб за вас. Един от разновидностите е да накарате сътрудниците ви да наддават за по-изгодно за тях позициониране във вашите физически обекти или на уеб страницата ви. Ако е належащо, формирайте и специфичен екип, съсредоточен само над договарянията.

Джо Галвин, общоприет шеф изследвания във Vistage, за Inc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР