Икономическите симптоми на пандемията все по-силно се усещат от бизнеса

...
Икономическите симптоми на пандемията все по-силно се усещат от бизнеса
Коментари Харесай

Европа усеща все по-силно икономическите последици от COVID-19

Икономическите признаци на пандемията все по-силно се усещат от бизнеса и жителите в Европа. Най-тежко е финансовото състояние на Запад, където дефинират икономическия срив като „ невиждан” и „ пагубен ". Икономиката на Испания е най-тежко засегнатата от пандемията в Европа. Страната записва рецесия, невиждана от времето на Гражданската война, написа Нова тв. „ Когато оповестиха изключителното състояние, нямахме различен избор и затворихме магазините. Разходите се трупаха, а доходи нямаше. В момента сме в цялостна ликвидация. Даваме нещата под действителната им цена”, изясни Инихо Креспо, притежател на магазини за облекла.

Сега на обекти като магазините на Креспо е разрешено да работят, само че клиентите са доста малко. Хората или не харчат пари, или заобикалят да излизат от домовете си от боязън от заболяването. „ Когато бяхме в разгара на сезона имах 14, 15, даже 16 служащи. Намалихме ги на петима”, изяснява Креспо.

В сходно състояние се намира и туризмът. Годишно страната се посещава от 75 милиона чужденци. Не и тази година. За това способстват решения като условието на Англия при връщане от Испания, жителите да са под карантина. Собствениците на хотели са подготвени на всичко, с цел да намерят вид. „ Ние, хотелиерите, можем да поемем разноските по тестване на туристите. Както им се желае негативен тест, с цел да тръгнат, ние можем да ги тестваме тук, преди да се върнат. Ще бъде за наша сметка и може да се избегне условието за карантина”, съобщи Хорхе Марихал, шеф на съдружие на хотелиери.

Във Англия икономическите индикатори са сходни на испанските. Положението се усложни от втората вълна на вируса. Това наложи нова карантина. Повече от 4 милиона души в северозападната част на страната още веднъж са под прецизни забрани. Икономиката на Еврозоната се е свила с над 12% за последното тримесечие. В някои страни пандемията заличи икономическия растеж от последните 15 години. А към икономическите проблеми се прибавя и обществено неодобрение.

Въпреки относително сполучливата битка с вируса, в Германия имаше огромен протест против здравните ограничения. Хиляди изрекоха подозрение, че държавното управление нарушава правата на жителите, като лимитира свободите им със забрани.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР