Икономическите сътресения ще правят все по-трудно въвеждането на COVID мерки,

...
Икономическите сътресения ще правят все по-трудно въвеждането на COVID мерки,
Коментари Харесай

Проф. Момеков: Икономическите сътресения ще правят все по-трудно въвеждането на COVID мерки

Икономическите разтърсвания ще вършат все по-трудно въвеждането на Коронавирус ограничения, ограничаващи опциите хората да вървят на работа. Това съобщи проф. Георги Момеков, ръководител на Българско научно сдружение по фармация, в ефира на "Събуди се " по NOVA.
Според него не може България да се съпоставя с Англия, където имунизираните са доста по-голям %. “Вземането на ограничения би трябвало да става с отчитане на действителностите у нас”, разясни проф. Момеков. Според него, с цел да се съблюдават Коронавирус рестриктивните мерки у нас е нужна разяснителна акция.
“Ваксините не са идеалното решение, само че са единственото, което имаме за момента. Високорисковите хора би трябвало да помислят за бустер”, посъветва още той. И цитира данни от Съединени американски щати, които демонстрират, че имунизираните, даже и без цялостен курс, умират в пъти по-рядко от неимунизираните.
Очакват се нови ваксини наесен.
“Те са по този начин модифицирани, че в нашето тяло да се изработят антигени, които са от Омикрон”, сподели професорът, само че посочи, че те са единствено бустерни дози, т.е за хора със приключен имунизационен курс. Омикрон се популяризира доста по-бързо, само че данните демонстрират, че смъртността понижава при този вид, добави специалистът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР