Икономическите сътресения ще правят все по-трудно въвеждането на COVID мерки,

...
Икономическите сътресения ще правят все по-трудно въвеждането на COVID мерки,
Коментари Харесай

Проф. Момеков: Икономическите сътресения ще правят все по-трудно въвеждането на COVID мерки

Икономическите разтърсвания ще вършат все по-трудно въвеждането на Коронавирус ограничения, ограничаващи опциите хората да вървят на работа. Това съобщи проф. Георги Момеков, ръководител на Българско научно сдружение по фармация, в ефира на " Събуди се " по

Според него не може България да се съпоставя с Англия, където имунизираните са доста по-голям %. “Вземането на ограничения би трябвало да става с отчитане на действителностите у нас ”, разясни проф. Момеков. Според него, с цел да се съблюдават Коронавирус рестриктивните мерки у нас е нужна разяснителна акция. 

Ваксините не са идеалното решение, само че са единственото, което имаме за момента. Високорисковите хора би трябвало да помислят за бустер ”, посъветва още той. И цитира данни от Съединени американски щати, които демонстрират, че имунизираните, даже и без цялостен курс, умират в пъти по-рядко от неимунизираните. 

Очакват се нови ваксини наесен.

“Те са по този начин модифицирани, че в нашето тяло да се изработят антигени, които са от Омикрон ” , сподели професорът, само че посочи, че те са единствено бустерни дози, т.е за хора със приключен имунизационен курс. Омикрон се популяризира доста по-бързо, само че данните демонстрират, че смъртността понижава при този вид, добави специалистът.

Повече по тематиката гледайте във видеото. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР