Икономическите разходи от природни бедствия вследствие на климатичните промени достигнаха

...
Икономическите разходи от природни бедствия вследствие на климатичните промени достигнаха
Коментари Харесай

6 600 бедствия вследствие на климатичните промени в периода 1998-2017 г.

Икономическите разноски от естествени бедствия в резултат на климатичните промени доближиха 2,25 трилиона $ за последните две десетилетия - нарастване с повече от 250% спрямо предходните 20 година , заяви Организацията на обединените народи (ООН), съобщи Агенция Франс Прес.

 Нужни са
Нужни са " невиждани " стъпки за ограничение стоплянето на Земята

невиждани " промени в метода, по който то употребява сила, пътува и строи

Службата на Организация на обединените нации за понижаване на риска от бедствия акцентира, че " климатичните промени усилват честотата и тежестта на рискови метеорологични феномени " като наводнения и стихии.

В интервала 1978-1997 година общите загуби от естествени бедствия в резултат на климатичните промени са били в размер на 895 милиарда $ (780 милиарда евро), отбелязва службата в отчет на брюкселския Център за проучване на епидемиологията на бедствията към Льовенския католически университет в Белгия.

Но от 1998 до 2017 година загубите са набъбнали до 2,25 трилиона $ . Най-висока цена са платили Съединени американски щати, Китай, Япония и Индия.

Според Службата на Организация на обединените нации за понижаване на риска от бедствия броят на естествените бедствия в резултат на климатичните промени в интервала 1998-2017 година е повече от 6 600 , като бурите и наводненията са най-чести.

Откритията са изнесени, до момента в който ураганът " Майкъл " от Категория 4 настава към Флорида.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР