Икономическите промени в еврозоната бяха по-слаби от очакваните, заяви председателят

...
Икономическите промени в еврозоната бяха по-слаби от очакваните, заяви председателят
Коментари Харесай

Марио Драги: Икономиката на еврозоната е по-слаба от очакваното

Икономическите промени в еврозоната бяха " по-слаби от предстоящите ", съобщи ръководителят на Европейската централна банка Марио Драги, наблягайки нуждата от продължение на паричните тласъци.
Предупреждението идва в миг на възходяща угриженост за закъснение на растежа в най-големите европейски стопански системи като тези на Германия, Франция и Италия, подхранвано от несигурността по отношение на Brexit и следствията от напрежението сред Съединени американски щати и Китай, съобщи БГНЕС.
" Последните стопански развития бяха по-слаби от предстоящите и несигурността, изключително обвързвана с световните фактори, остава забележима ", сподели Драги пред членовете на Европейския парламент в Страсбург.
" Така че няма място за блаженство. Значителна част от тласъците за паричната политика към момента са нужни ", съобщи в последното си чуване пред пленарното съвещание шефът на ЕЦБ.
Миналия месец ЕЦБ завърши всеобщата си стратегия за закупуване на държавни и корпоративни облигации, целяща да подтиква растежа и да докара инфлацията до задачата на банката - малко под 2,0%.
Схемата за лесни пари видя, че институцията във Франкфурт напомпа 2,6 трилиона евро в стопанската система на еврозоната за към четири години.
Краят на програмата значи унищожаване на основен дирек на тласъците от епохата на рецесията, като ЕЦБ съобщи, че е на път да реализира задачата си за инфлацията.
Но Драги акцентира, че банката ще продължи да поддържа стопанската система на района посредством свръхниски лихвени проценти и посредством реинвестиране на постъпленията от облигации с падеж за дълго време, с цел да резервира ниски разноските по заемите.
Речта на Драги пристигна в същия ден, когато Германия, най-голямата стопанска система в Европа, най-слабия си годишен ритъм на напредък за пет години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР