Икономическите показатели от еврозоната сочат за намаляване на брутния вътрешен

...
Икономическите показатели от еврозоната сочат за намаляване на брутния вътрешен
Коментари Харесай

ЕЦБ очаква спад на БВП на еврозоната през последното тримесечие на 2020г.

Икономическите индикатори от еврозоната сочат за понижаване на брутния вътрешен артикул на района през последното тримесечие на 2020 година, означи Европейската централна банка в постоянния си стопански бюлетин, оповестен в четвъртък.

"Високочестотните индикатори и най-новите резултати от проучваният са в сходство със спад на Брутният вътрешен продукт през последното тримесечие на 2020 година ", сподели ЕЦБ и добави: "Индикаторите от последните бизнес изследвания сочат за ново стесняване на икономическата активност, засягащо най-вече бранша на услугите ".

Свиването, породено от възобновения скок на случаите на ковид, се следи най-вече в бранша на услугите. Пандемията продължава да тежи върху краткосрочната вероятност макар създаването и утвърждението на имунизациите COVID-19, предизвести банката. "

Значителна фискална поддръжка обаче облекчава значително негативното влияние на ковид върху действителната стопанска система, съобщи БНР.

Централната банка уточни, че почналата имунизация против Covid-19 поддържа упованията за бързо възобновяване, само че ще отнеме време, преди да се доближи необятно публикуван имунитет и до нормализация на стопанската система.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР