Икономически университет – Варна тържествено отбеляза 102-рата годишнина от основаването

...
Икономически университет – Варна тържествено отбеляза 102-рата годишнина от основаването
Коментари Харесай

Икономическият университет във Варна отпразнува 102-рата си годишнина

Икономически университет – Варна тържествено означи 102-рата годишнина от основаването си на 14 май 1920 година Официалното празненство се състоя на през днешния ден в аулата, оповестиха от образователното заведение за Moreto.net.

„ За мен е извънредно наслаждение и чест да ви поздравявам с празника на Икономически университет – Варна. Всъщност не става въпрос за празник единствено на една институция. Това е празник за град Варна, както и празник за бизнеса. Защото Висшето комерсиално учебно заведение и неговият горделив правоприемник – Икономически университет – Варна, са оставили трайна следа в обществено-икономическите процеси на града, района и страната... Със сигурност нашите предшественици са знаели какви избори вършат. Те не са били просто разказвачи на историята. Те са взели участие в нейния строеж в сложни времена... Ние също прекосяваме през невиждани за последните десетилетия разтърсвания – обществени, здравни, стопански, софтуерни. Това е многомерен развой, който, от една страна, е непрекъснат (в част от неговите компоненти). От друга е изчерпателен. От трета е ускоряващ се. От четвърта – уповавам се да е логичен, тъй като в случай че не е, всичко друго ще значи, че е преходен. Ние живеем в тези времена, когато изтриваме черната дъска и прекосяваме към идващия цикъл. И всеки от нас е изправен пред избор – дали да се приспособява или да бъде отвън времето. Но това е и време, когато обществото като цяло повече от всичко има потребност от смели и готови водачи. Лидери, които да извършват модулираща функционалност – да поддържат слабите звена, да подтикват мощните, да стопират нездравословните съставни елементи. Лидери, които имат смелостта да водят и умеенето да консолидират в името на устойчиви резултати за всички. Аз съм уверен, че екипът на Икономически университет – Варна приготвя бъдещи водачи! “

Проф. Станимиров връчи университетските оценки и награди, които по традиция се присъждат във връзка празника на Икономически университет – Варна. „ Студент на годината “ в ОКС „ бакалавър “ за 2021 година е Жак Семизов – 2 курс, компетентност „ Счетоводство и одит “; в ОКС „ професионален бакалавър “ отличените са двама – Христо Христов, 3 курс, компетентност „ Мениджмънт на хотели и заведения за хранене “, и Симона Димитрова, 3 курс, компетентност „ Мениджмънт на хотели и заведения за хранене “, а в ОКС „ магистър “ – Радостина Николова, компетентност „ Международен туристически бизнес “. „ Докторант на годината “ е Яна Донева.

С академичната премия „ Проф. Цани Калянджиев ” за високи достижения в науката беше почетен проф. доктор Аврам Ескенази.

Проф. доктор Николай Неновски получи академичната премия „ Проф. Станчо Чолаков ” за високи достижения в региона на финансовата просвета и локалното самоуправление.

За всички съпричастни към празника беше обезпечена опция да проследят тържеството онлайн в университетския YouTube канал.

След тържествената гала се състоя изтънчен празничен концерт с присъединяване на ученици на Националното учебно заведение по изкуства „ Добри Христов “ – Варна, чиято стратегия беше особено готова за празника на ИУ – Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР