Икономическата криза, предизвикана от епидемията от коронавирус, „ще промени дълбоко”

...
Икономическата криза, предизвикана от епидемията от коронавирус, „ще промени дълбоко”
Коментари Харесай

Лагард: Пандемията ще промени в дълбочина световната икономика


Икономическата рецесия, провокирана от епидемията от ковид, „ ще промени дълбоко” международната стопанска система, която ще бъде повече екологично насочена. Европа ще дочака тези промени в „ отлична форма”, счита шефът на Европейската централна банка Кристин Лагард.

Кризата ще форсира трансформирането на европейските стопански системи, а тази промяна е към този момент факт в „ латентно състояние”, съобщи тя по време на видеоконференция в Париж.

„ Що се отнася до производството, пазара, заетостта, това, което претърпяваме сега, евентуално ще докара до развиване към по-устойчив метод на живот, който ще бъде по-екологичен”, сподели Лагард.

Според френския „ Фигаро”, тя е отделила особено внимание на отдалечената работа (от вкъщи), която ще „ трансформира метода на деяние на всички работещи”, изключително когато става въпрос за развитите страни.

Значително се е нараснало потреблението в индустрията на цифровите технологии и роботиката, които Европа е в отличната позиция да схване, написа Epicentar.bg
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР