Иконата наЛивърпулСтивън Джерард заяви, че никога не би поелЕвертън.Той обачи

Иконата наЛивърпулСтивън Джерард заяви, че никога не би поелЕвертън.Той обачи ...

Джерард: Няма шанс да поема някога Евертън


Иконата наЛивърпулСтивън Джерард заяви, че никога не би поелЕвертън.Той обачи призна, че не е изненадан от решението на Рафаел Бенитес да стане мениджър на “карамелите”. В неделя Джерард ще изведе Рейнджърс срещу Реал Мадрид в приятелска среща.

Наставникът на испанския гранд Карло Анчелоти си тръгна именно отЕвертънв края на миналия сезон. Тогава тръгнаха спекулации, че постът може да бъде зает от Джерард, който изведе Рейнджърс до първа титла от 10 години. В крайна сметка “карамелите” се спряха на бившия мениджър на градския съперникЛивърпулРафаел Бенитес.

“Рафа не е роден в града, не живял изцяло и само за “червената” идея, не е играл 20 години срещуЕвертън. Така че мисля, че това е много различна ситуация от моята”, заяви Джерард.

“Не съм изненадан, че той иска да се върне в голям клуб от Висшата лига и да има възможност да се изправя срещу най-добрите отбори в първенството. Като цяло не бях шокиран от назначаването му. Бях обаче шокиран от това, че моето име се свързваше с този пост. Не знам от къде е тръгнало и дали е само спекулация или е имало някаква истина, не съм сигурен. Колкото се отнася до мен, да ръководяЕвертънникога няма да е вариант”, коментира още бившият капитан наЛивърпул.

“Трябва да призная, че бях изненадан, когато Карло напуснаЕвертън, но не се оплаквам. Той беше мениджър на моя голям съперник и вършеше страхотна работа. Той е един от най-добрите треньори в света от известно време”, допълни той.

Джерард сподели, че не е знаел за интереса на Анчелоти към него, когато Карло е бил начело на Милан: “Ливърпулне ме информира, така че трябва да са го пазили в тайна. Всъщност гледах интервю на Анчелоти, в което говори за това, и бях поласкан. Бях много щастлив вЛивърпул. Нямаше начин друг отбор в света да ме вземе в този период”.

Източник: gong.bg