Игуменът на Църногорския манастир – архимандрит Никанор благослови новия клип

...
Игуменът на Църногорския манастир – архимандрит Никанор благослови новия клип
Коментари Харесай

Дядо Никанор благослови новия клип на Валентин Велчев


Игуменът на Църногорския манастир – архимандрит Никанор благослови новия клип на Валентин Велчев „ Молитва / Вяра, вяра, обич “.

Носителят на премията „ Певец на годината 2021 “ за дебют избра точно в Светата обител да екранизира изгубената ария на Тончо Русев и Недялко Йорданов. Видеото е снимано единствено ден след излизането на сингъла на 17 септември, когато почитаме паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда и Любов и тяхната майка София, от оператора Радослав Кръстев и режисьора Лео Богдановски.

За премиерата на клипа също бе определен празник – 1 октомври, Международният ден на музиката и поезията. На същия ден преди година лауреатът на Пирин Фолк издаде и плана си „ Музикантът “, подсилен от Национален фонд „ Култура “. Заедно с новата ария ще бъдат част от идния му втори албум с поп музика.

„ Много благодаря на дядо Никанор за опцията да снимаме в манастира „ Св. св. Безсребреници и Чудотворци Козма и Дамян Асийски “, който е прочут и като Гигински, защото се намира покрай пернишкото село Гигинци. Щастлив съм, че игуменът видя и хареса крайния резултат. Благодаря за посрещането и на монахинята майка Павла, както и на всички духовници, които ни помогнаха по време на престоя ни в обителта “, показа Валентин Велчев. Той е признателен за прелестните стихове на огромния ни стихотворец Недялко Йорданов, който откри една от последните мелодии на патриарха на българската музика Тончо Русев, считана до неотдавна за изгубена, на дъщерята на композитора Албена за опцията да включи в репертоара си тази красива ария, както и на Пламен Велинов за чудесния аранжимент. „ Молитва / Вяра, вяра, обич “ е налична във всички стрийминг платформи и набира скорост да се трансформира в идващия огромен шлагер в сърцата на българите.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР