Игрите ще имат ключова роля в еволюцията на метапространството, заяви

...
Игрите ще имат ключова роля в еволюцията на метапространството, заяви
Коментари Харесай


Игрите ще имат ключова роля в еволюцията


Игрите ще имат основна роля в еволюцията на метапространството, съобщи Сатя Надела
(снимка: Microsoft)

Microsoft разгласи желанието си да придобие разработчика на игри Activision Blizzard за 68,7 милиарда $ (на база $95 на акция). Това е най-голямата договорка в гейминг промишленост досега.

Създателите на Call of Duty, Warcraft, Tony Hawk’s, Diablo, Overwatch, Spyro, Crash Bandicoot, StarCraft и други франчайзи ще се причислят към екипа на Xbox, стана ясно от.

„ Игрите са най-динамичната и завладяваща категория за развлечение на всички платформи сега и ще имат основна роля в еволюцията на платформите за метапространството ”, сподели Сатя Надела, ръководител и основен изпълнителен шеф на Microsoft.

„ Инвестираме съществено в наличие, общественост и облак от международна класа, с цел да сложим началото на нова епоха на игрите, която слага играчите и основателите преди всичко и прави игрите безвредни, приобщаващи и налични за всички ”, добави шефът.
още по темата
В продължение на десетилетия Activision Blizzard основава емблематични игри. Компанията има студия като Blizzard Entertainment, Beenox, Demonware, Digital Legends, High Moon Studios, Infinity Ward, Raven Software, Sledgehammer Games, Toys for Bob и Treyarch.

Докато договорката не бъде подписана, Activision Blizzard и Microsoft ще продължат да работят без значение. След придобиването (Microsoft чака това да се случи преди края на фискалната 2023 г.), Activision Blizzard ще се регистрира на Фил Спенсър като основен изпълнителен шеф на подразделението за игри на Microsoft. Сделката ще помогне и за развиването на облачните игри.

В резултат на поглъщането, Xbox Game Pass и PC Game Pass ще включат както нови, по този начин и съществуващи игри на Activision Blizzard. В момента Game Pass има над 25 милиона клиенти, разгласи Фил Спенсър.

Сделката е утвърдена от бордовете на шефовете на Microsoft и Activision Blizzard, само че предстои на регулаторни процедури и утвърждение от акционерите на гейм разработчика.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР