Играчите на Исландия вече водят усърдна подготовка за двубоя с

Играчите на Исландия вече водят усърдна подготовка за двубоя с ...

Исландците мислят само за мача с Нигерия.

Играчите на Исландия вече водят усърдна подготовка за двубоя с Нигерия, който ще бъде втори за тях от група "D" на световното първенство по футбол. Дебютантите на световни футболни финали стартираха с равенство 1:1 с двукратния световен шампион Аржентина в събота, но веднага след мача в Москва отлетяха за базата си в Геленджик, на брега на Черно море, за да се готвят за следващия си двубой.

"Трябва да се фокусираме изцяло върху мача с Нигерия. Ако не постигнем нужния резултат срещу тях, ще бъде без значение, че сме взели точка от Аржентина", каза капитанът на исландците Арон Гунарсон.
"Всички в отбора все още са под емоциите на това, което постигнахме и адреналинът ни е завладял, но това е част от играта. Когато играеш в мач, който е на такова високо темпо, е трудно изведнъж просто да изключиш", добави халфът.

The day Iceland froze Messi. pic.twitter.com/KSWxxOtcar
— B/R Football (@brfootball) June 16, 2018 Гунарсон допълни, че тимът е постигнал равенство с Аржентина, тъй като никой не се е страхувал от Лионел Меси. "Ако седиш и просто го идолизираш, той ще те заобиколи и ще ти вкара. Меси знае как да взема предимство в такива ситуации. Ние го уважаваме като човек, но на терена той е просто футболист като всички останали", каза още 29-годишният Гунарсон. ВИДЕО ОТ МОНДИАЛ 2018 ТУК! Мондиал 2018 1 кръг, събота 16 юни Аржентина 1:1краен резулат Исландия

Източник: sportal.bg