Играчите на Еквадор и Япония знаеха, че просто им трябва

...
Играчите на Еквадор и Япония знаеха, че просто им трябва
Коментари Харесай

Еквадор и Япония се самоубиха за радост на Парагвай

Играчите на Еквадор и Япония знаеха, че просто им би трябвало да победят в мача между тях от Група С на Копа Америка, с цел да се класират за четвъртфиналите като един от двата най-хубави трети тима. Но вместо това приключиха наедно борбата между тях и взаимно се отстреляха по пътя към елиминациите.

Тази развръзка устройваше отбора на Парагвай, който със свито сърце очакваше точно равенството и въпреки да завоюва единствено две точки в групата си, продължи напред. А еквадорци и и японци единствено могат да съжаляват за пропиления късмет.

Двубоят приключи 1:1, като головата развръзка в него беше през първото полувреме. Шоя Накаджима откри за азиатците след четвърт час игра, а Анхел Мена Делгадо изравни в 35-та минута. До края на мача напъните за надвит гол за един от двата тима не дадоха резултат, макар че въпреки всичко подобен имаше в 96-та минута за Япония, само че не и съгласно ВАР. Така "гуараните " ликуваха като третия индиректно намесен отбор в тази борба.

Мачът стартира равностойно, само че при първата си заплаха "самураите " поведоха. Четвърт час след началото Накаджима получи една недобре изчистена топка пред наказателното поле и с мощен шут я прати в напречната греда, а от там тя тупна зад голлинията. Реферът прегелда ситуацията с ВАР и уточни центъра - 1:0 за Япония.

Това накара южноамериканците да реагират като ужилени. Енер Валенсия имаше опция да изравни единствено пет минути по-късно, само че вратарят Ейджи Кавашима с опитност мазета удара му. Педро Веласко и Кристиан Рамирес изпуснаха положителни обстановки, преди въпреки всичко еквадорците да изравнят.

В 35-та минута Анхел Мена Делгадо се озова на вярната позиция при едно безредие и от близка отдалеченост направи резултата 1:1. Последваха внимателни минути до края на полувремето и то пристигна при еднакъв резултат.

През втората част двата отбора не рискуваха доста, тъй като както един гол можеше да им обезпечи класирането напред, по този начин и един инкасиран подобен можеше да ги откаже дефинитивно. Затова те се дебнеха за неточности, а времето си минаваше.

Аясе Уеда и Наомичи Уеда имаха шансове за японците, които не съумяха да оползотворят, до момента в който Педро Веласко и Ромарио Ибара Мина не бяха точни за еквадорците. И когато видяха, че към този момент няма накъде с дебненето, двата отбора се хвърлиха ва банк напред. Това обаче стана чак в продължението на 90-те минути.

В 92-та минута Даизен Маеда изпусна най-чистата опция за "самураите " след гола им, а в ответната офанзива Антонио Валенсия откри на страхотна позиция Аиртон Пресиадо, само че ударът му мина на сантиметри от гредата.

Така се стигна до 96-та минута, когато японците означиха гол, само че след дълго разискване реферите решиха, че не би трябвало да го зачетат и по този начин системата ВАР лиши насладата на азиатците и опцията да продължат на четвъртфиналите. Те приключиха с 2 точки от 3 мача, с колкото е и Парагвай, само че поради по-лошата си голова разлика отпадат от по-нататъшно присъединяване.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР