"Игра на тронове" на американската кабелна телевизия HBO за трети

...
"Игра на тронове" на американската кабелна телевизия HBO за трети
Коментари Харесай

Трета награда Еми за Игра на тронове

"Игра на тронове " на американската кабелна телевизия HBO за трети път бе почетен с "Еми " за най-хубав трагичен сериал. Сагата, която следва историята на фентъзи епос поредицата "Песен за огън и лед ", имаше общо 22 номинации. Отличието бе връчено на 70-ата гала в Лос Анджелис за премиите на Американската академия за телевизионно изкуство и просвета, която се организира в "Майкрософт тиътър " в Лос Анджелис.
В категорията за най-хубав комедиен сериал оценката сграбчи "Прекрасната госпожа Мейзъл " на Амазон - история за еврейска брачна половинка, мамена и изоставена от мъжа си, която стартира нов живот и поражда скандал. Наградата за най-хубав минисериал взе продукцията на канала FX "Убийството на Джани Версаче ".
Британката Клеър Фой бе удостоета с "Еми " за най-хубава актриса в трагичен сериал за ролята й на младата кралица Елизабет II в "Короната ". Продукцията на стрийминг канала Нетфликс стана трамплин за 34-годишната хубавица, взела участие преди този момент в телевизионни филми. Матю Рис получи статуетката за най-хубав артист в трагичен сериал за ролята му в "Американците " - сага за руските шпиони от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в Съединени американски щати през Студената война, чийто шести и финален сезон приключи напролет.
Танди Нютън се зарадва на оценката за най-хубава актриса в поддържаща роля в трагичен сериал за присъединяване й в "Западен свят ". Еквивалентът на премията при мъжете бе присъден на Питър Динклидж за "Игра на тронове ".
За най-хубава актриса в комедиен сериал бе оповестена Рейчъл Броснахън за "Прекрасната госпожа Мейзъл ". Аналогична статуетка при представителите на мощния пол отиде при Бил Хейдър за "Бари ". Хенри Уинклър получи оценката за най-хубав артист в поддържаща роля в комедиен сериал за "Бари ". Алекс Борстейн взе същия приз при актрисите за "Прекрасната госпожа Мейзъл ".
При минисериалите за най-хубав артист бе разгласен Дарън Крис за "Убийството на Джани Версаче ", а за най-хубава актриса - Реджина Кинг за "Седем секунди ". В поддържащите функции там бяха отличени Джеф Даниълс и Мерит Уивър за "Забравени от бога ".
За постановка за трагичен сериал бе отличен Стивън Долдри за "Короната ", а за комедиен сериал Ейми Шърман-Паладино за "Прекрасната госпожа Мейзъл ".
Церемонията на 70-ите награди "Еми " обаче се открои не толкоз с оценките, колкото с предложение за брак, отбелязва Агенция Франс Прес. Глен Уайс до момента е имал 13 статуетки "Еми ", само че съвсем е незнаен отвън Холивуд. Сега той получи 14-и приз за режисурата му на последната гала за премиите "Оскар ". При излизането си на сцената се обърна към приятелката си с предложение за брак.
Любопитното бе, че по време на връчването на "Еми " не беше упоменат Доналд Тръмп. Това се случва за първи път на сходни церемонии, откогато той бе определен за президент. Досега всяко разпределяне на оценки в Съединени американски щати бе мотив за рецензии по негов адрес.
Като цяло на юбилейното празненство по връчване на "Еми " огромните спечелили бяха каналите Нетфликс и HBO, които получиха по общо 23 награди в разнообразни категории, отбелязва Ройтерс. Досега HBO в продължение на 16 години печелеше най-вече статуетки.


Глен Уайс на колене пред приятелката му

Снимки БГНЕС

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР