Игор Кокошков официално бе обявен за национален селекционер на Сърбия.

...
Игор Кокошков официално бе обявен за национален селекционер на Сърбия.
Коментари Харесай

Официално: Кокошков ще води Сърбия към Токио

Игор Кокошков публично бе разгласен за народен селекционер на Сърбия. Новината, появила се в медийното пространство през вчерашния ден, в този момент бе доказана от локалната баскетболна федерация. От централата на западните ни съседи показаха специфична признателност към Сакраменто Кингс, където в този момент работи като помощник Кокошков, както и към Владе Дивац, който е президент по баскетболните интервенции на тима от Калифорния.

“Това е голяма чест за мен и за фамилията ми. Щастлив съм, че имам опцията да повеждам националния тим на Сърбия. Наясно съм, че упованията са високи, само че това няма по какъв начин да е друго, изключително предвид на представянето на мъжкия народен тим през годините”, разяснява назначението си Кокошков.

Специалистът, който стана европейски първенец със Словения през 2017 година, има опит в " репрезентацията” на Сърбия - сред 2004 и 2005 година той е асистент в щаба на Желко Обрадович. Освен в олимпийската подготовка в Белград през юни, Кокошков е получил позволение от Сакраменто да пътува до европа за квалификационния прозорец през месец февруари следващата година.

47-годишният сърбин записа 19 победи и 63 загуби в единствената си година като старши треньор в НБА - сезон 2018/2019 във Финикс.  Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР