Ига Швьонтек удължи победната си серия на австралийска земя, надигравайки

...
Ига Швьонтек удължи победната си серия на австралийска земя, надигравайки
Коментари Харесай

Швьонтек продължава без загубен сет към осминафиналите в Мелбърн!

Ига Швьонтек удължи победната си серия на австралийска земя, надигравайки Дария Касаткина с безапелационното 6:2 6:3 и по този начин се класира за четвъртия кръг на Australian Open. На осминафиналите Ига ще се изправи против Сораня Кърстя или Анастасия Павлюченкова, които закриват програмата за деня на Rod Laver Arena.

Швьонтек откри днешната среща по впечатляващ метод, до момента в който рускинята очевидно сподели, че не се усеща удобно на корта. Касаткина разчиташе най-вече на защита и изпълняваше плитки удари, което даваше опция на фаворитката да владее самодейността и тя трупаше завършващи удари с лекост в актива си. Доминацията на Ига се задържа за дълго на корта и тя не срещна никакви усложнения да добави откриващия сет на сметката си.

That was *very* good from Iga Swiatek to easily beat Daria Kasatkina 6-2, 6-3 and reach the last 16 at the for a 3rd consecutive year. She reached at least the R4 last year on every Major!

Awaits Pavlyuchenkova or Cirstea...

[getty]
— José Morgado (@josemorgado)
След почивката Швьонтек удължи серията си и към този момент разполагаше с четири поредно извоювани гейма, както и преднина от 2:0 във втория сет. Касаткина въпреки всичко се отърси от тежкото начало и възвърна паритета в резултата, само че международната номер девет нямаше желание да губи ненужно време в съответния дуел и осъществя скъп пробив в шестия гейм, а оттова насетне не се поколеба и подпечата крайната си победа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР