Ига Швьонтек отново не срещна затруднения срещу Коко Гоф и

...
Ига Швьонтек отново не срещна затруднения срещу Коко Гоф и
Коментари Харесай

Дежавю: Безпощадна Швьонтек нанесе нова съкрушителна загуба на Гоф и е 1/2-финалистка!

Ига Швьонтек още веднъж не срещна усложнения против Коко Гоф и се трансформира в последната полуфиналистка при дамите на тазгодишния Ролан Гарос. Полякинята за следващ път в шампионата изнесе безупречно показване и след тъкмо час и 30 минути игра съкруши очакванията на тийнейджърката за реванш за загубата ѝ на миналогодишния край в Париж. Световната №1 продължава да няма изгубен сет против американката, откакто през днешния ден реализира нова двусетова победа с 6:4 6:2 и по този метод продължи към полуфиналната фаза, където я чака среща с 14-ата в света Беатриз Хадад Мая.

Миналогодишната шампионка пое контрола в свои ръце още от първите геймове и с помощта на прецизното разпространение на своите удари първа доближи до пробив на нула и 3:1. Младата тенисистка обаче побърза да се активизира и след няколко чудесно конструирани офанзиви мигновено възвърна паритета в резултата. Въпреки това неточностите от ракетата на Гоф бяха повече от допустимото и това разреши на Швьонтек да реализира нов пробив в десетия гейм, с който си подпечата задатъка в обособените елементи.

В началото на втория сет топ поставената изпита известни съмнения на лично подаване, само че американката не съумя да се възползва от отворилите се пред нея три благоприятни условия за брейк. Полякинята продължи да пласира ударите си надълбоко в противниковата половина, предизвиквайки пропуск от отсрещната страна, и напълно скоро се откъсна напред с преднина от 5:2. Световната №6 изглеждаше напълно безпомощна против съвършената игра на своята съперничка и за повторно съобщи подаването си, а с това и мача.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР