Идният понеделник ще стане ясно кои компании са заявили, че

...
Идният понеделник ще стане ясно кои компании са заявили, че
Коментари Харесай

В понеделник стават ясни имената на кандидатите за АЕЦ „Белене“

Идният понеделник ще стане ясно кои компании са декларирали, че желаят да се включат в строителството на АЕЦ „ Белене “. А по-късно страната ще би трябвало да избере и на коя или кои от тях ще се спре. Една от тези компании, предстоящо, е „ Росатом “. Това стана ясно от думите на енергийния ни министър Теменужка Петкова, която разяснява в студиото на Българска национална телевизия също и държавното посещаване в Туркменистан, на което е била разисквана и опцията за импорт на газ от каспийската страна.

Петкова посочи, че в границите на визитата са били осъществени две благоприятни условия за разискване на връзките на България с Туркменистан - съвещание на междуправителствената комисия и присъединяване в първия Каспийски стопански конгрес. „ Туркменистан е четвърта в света по ресурси на природен газ. Това е Каспийският район, на който ние извънредно доста разчитаме, с цел да осъществяваме своите цели за диверсификация “, изясни енергийният министър. И означи, че дебатът за статута на Каспийско море, който преди е попречил доставянето на природен газ от Туркменистан, е бил организиран през предходната година.

При срещата на премиера Борисов с министър-председателя на Русия Дмитрий Медведев е било решено да бъдат разисквани другите разновидности на експертно равнище и по-късно да бъде преценено кой от тях може да бъде осъществен. Срокът за подаване на заявление на всички компании, които биха желали да осъществят АЕЦ " Белене ", е 19 август.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР