Идния понеделник стартират двубоите от основната схема на тазгодишното издание

...
Идния понеделник стартират двубоите от основната схема на тазгодишното издание
Коментари Харесай

Квалификациите в София: Донски започва срещу бивш №18, Нестеров среща седмия поставен

Идния понеделник започват дуелите от главната скица на тазгодишното издание на Sofia Open, а още на следващия ден пък ще бъде сложено началото на квалификационните срещи. От пресявките на конкуренцията следва да започват двама българи в лицето на Александър Донски и 19-годишния Пьотр Нестеров, като през днешния ден бе изтеглен жребият за квалификациите, а ето и какво отреди той на нашите сънародници.

Петата ракета на страната ни Александър Донски ще открие присъединяване си в пресявките с дуел против поставения под номер шест в схемата и международен №249 Андреас Сепи. 38-годишният италианец може да се похвали с три триумфа на равнище АТР, както и с постигане до 18-ата позиция в международната класация, само че сега е надалеч от върховата си форма и рядко съумява да доближи до главната скица на професионалните съревнования. В случай че успее да се оправи със съпротивата на ветерана, в борба за влизане в същинската част на шампионата Донски ще премери сили с спечелилия от срещата сред Робин Хаасе и Жофри Бланкано.

Младата ни вяра Пьотр Нестеров също следва да се изправи против италианец, а точно 270-ия в света Салваторе Карузо, който е седми подложен в схемата. Той е някогашен член на топ 100, откакто през 2020-а доближи до №76 в класацията, само че през последните два сезона се изявява главно на Чаланджър шампионати. Ако преодолее първото затруднение, то във втория стадий българинът ще срещне някого всред Стефано Травалия и Драгош Николае Мадараш.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР