Идейно-политическото обединение в БСП Социализъм XXI век излезе с поредна

...
Идейно-политическото обединение в БСП Социализъм XXI век излезе с поредна
Коментари Харесай

Бунт в БСП: Лявото крило иска партията да напусне коалицията

Идейно-политическото обединяване в Българска социалистическа партия " Социализъм XXI век " излезе с поредна порция остри рецензии против управлението на партията в лицето на Корнелия Нинова и искане за излизането на Столетницата от състава на ръководещата коалиция.

Според социалистите, отпред с лица като Георги Пирински, Антон Кутев, Велислава Дърева, Явор Куюмджиев и Валери Жаблянов, основали така наречен ново ляво крило на партията преди 1 година, идеологията на Българска социалистическа партия е изчезнала след изборите предходната година.

" Вече години отговорът на Българска социалистическа партия на спешните процеси и провокации в българското общество е редуциран до старания за самозапазване на управлението на партията. А е известно, че всяка огромна обществена система (каквато е и Българската социалистическа партия), която се отхвърля от развиване – неизбежно деградира и умира.

Единствено верността на идеалите и високия морал на огромна част от членовете на Българска социалистическа партия забавя тези процеси, провалите от които към този момент са явни. Без безапелационни дейности за тяхното прекъсване отрицателните последствия ще бъдат необратими ", пишат обезпокоително от идейното течение.

Според тях партията се е дала прошка с мястото и ролята си на съществена политическа мощ с първостепенна роля за съдбините на България. " Връх на тази безнаказаност стана съвещанието на Конгреса на 22 януари т.г., който, вместо уверено да поеме по нов избавителен курс, се трансформира в позорен фарс за избавяне на изгубилата всевъзможен честен престиж председателка ", припомнят още от там.

На всичкото от горната страна присъединяване на Българска социалистическа партия в кабинета на Кирил Петков правело левицата да наподобява проводник на " национално безотговорната и безпомощна " политика на тандема Кирил Петков-Асен Василев.

Наред с рецензиите против Нинова от " Социализъм XXI " още веднъж се афишират и за неутралитет на България във войната на Русия против Украйна.

" Като член на НАТО и на Европейския съюз, страната следва да предлага подходи и решения за активизиране на тяхната роля за одобряване на нормите на Устава на Организация на обединените нации като наложителните основи за групова сигурност и спокойно решение на конфликтите;

В рамките на съдружното ръководство Българска социалистическа партия заема обоснована позиция против доставките на оръжие за Украйна като метод за решение на спора. Независимо от това, остават подозрения за непреки доставки на български оръжия и муниции, без значение от нееднократните опровержения от страна на водача на Българска социалистическа партия и министър на икономиката;

Същевременно продължава да отсъства цялостна позиция на Българска социалистическа партия, отхвърляща разрастващата се нападателна борба на НАТО против Русия, която да се основава на член първи на контракта за Алианса, предусещащ страните членки в сходство с Устава на Организация на обединените нации да уреждат интернационалните разногласия с мирни средства и да се въздържат от опасността със мощ или използването на сила;

Поради неналичието на сходна позиция и като последица от пагубния срив на доверие към Българска социалистическа партия, партията през днешния ден се оказва неспособна да стане притежател на упованията на огромна част от жителите за нов метод към участието на България в НАТО, изключващ присъединяване в интервенции и тактики отвън обсега му ", предизвестяват още ядосаните членове на Българска социалистическа партия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР