Идеята за филма се ражда преди година, когато Георги и

...
Идеята за филма се ражда преди година, когато Георги и
Коментари Харесай

Ученик режисира Башар Рахал в „Хамелеон“

Идеята за кино лентата се ражда преди година, когато Георги и приятелката му Теодора Василева пишат сюжета на „ Хамелеон “. За 18-тата си годишнина момчето получава вместо кола или различен веществен подарък от родителите си бюджет да осъществя фантазията си и да направи собствен филм.

„ Последва един сложен интервал, тъй като не знаехме по какъв начин да стартираме и по какъв начин да намерим екип, с който да работим. Точно когато бях почнал да се отхвърлям, Теодора ме насърчи да продължим. Свързахме се с към 50 продуцентски къщи, само че имена като Башар Рахал потърсихме единствено ей по този начин, с цел да си пробваме шанса “, споделя Георги.

Башар обаче е първият човек, който демонстрира интерес и се среща с учениците още на идващия ден, с цел да му опишат по-подробно за концепцията си.

На премиерата на кино лентата известният артист споделя, че е видял едни деца, които в действителност желаят да се занимават с това, с доста хъс и мотивация. Затова предлага да изиграе основната роля, да бъде и продуцент, дружно със „ Симперия филмс “, и да помогне с намирането на екип. Бюджетът им не е огромен и по тази причина се постанова да снимат кино лентата единствено за два дни, а монтажът им лишава два месеца. И тъкмо две седмици преди премиерата, с тях се свързва млад американски композитор от Лос Анджелис, който предложил да сътвори истинска музика за кино лентата, тъй като харесал страницата на кино лентата в IMBD (Internet Movie Database). И го прави. Зрителите на премиерата са чули особено основаната музика от Иран Гарсия.
„ Хамелеон “ няма комерсиална цел. Единствено искахме да го споделим с другари и близки и да го използваме за портфолио и за фестивали “, споделя режисьорът. „ Премиерата  на 5ти декември обаче надмина по посещаемост упованията ни – билетите за първата прожекция се разпродадоха безусловно за пет дни. Наложи се незабавно да планираме още една прожекция в същия ден, която също се разпродаде бързо и организирахме още четири прожекции в Културен център Г 8 на 15 и 16 декември 2018 година “

Георги и Теодора следващата година приключват учебно заведение и двамата са избрали да продължат образованието си в чужбина. Цел на Георги са висши учебни заведения в Калифорния, Ню Йорк, Париж или Гент, а на Теодора – в Ню Йорк и Йейл.

Това не е първият опит на младежите в киното. Те към този момент имат извоювани награди от фестивали в разнообразни страни – за сюжети и за филм сниман с мобилен телефон.
 poster-2-bg-smaller  hameleon1  hameleon-3  %d1%85%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%be%d0%bd-5  hameleno-2
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР