Идеята да се лиши Русия от мястото ѝ в Съвета

...
Идеята да се лиши Русия от мястото ѝ в Съвета
Коментари Харесай

Да се отнеме и подели: Трябва да приемем на сериозно дивата идея на Бернар-Анри Леви

Идеята да се лиши Русия от мястото ѝ в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации или най-малко от правото да постанова несъгласие, не е нова. От началото на спецоперацията в Украйна тя се озвучава на разнообразни равнища, в това число законодателни начинания на американски конгресмени. Да не приказваме за многочислените разбори в разнообразни западни вестници. Но в този момент тази концепция блесна с нови цветове, защото се появи предложение освен Русия да бъде изключена от Съвета за сигурност, само че и нейното място да се даде на Украйна.

Тази „ революционна “ концепция на страниците на американския вестник „ Уолстрийт Джърнъл “ е показана от френския „ артист на Майдана “ и лобист на украинския нацизъм Бернар-Анри Леви. Той показа „ причини “, които публично се разнасят от Киев: съгласно тях Русия заема място в Съвета за сигурност нелегално, защото по време на разпадането на Съюз на съветските социалистически републики не е имала право да претендира за автоматизирано прекачване на това място. Съответно Леви заключва: „ Постоянното участие на Русия и правото на несъгласие нямат правно съображение “.

В същото време французинът отиват по-далеч. Той обосновава предлагането си за прекачване на освободеното място
в Съвета за сигурност на Украйна просто ослепително - с обстоятелството, че 1-ви украински фронт, освободил пандизчиите от Аушвиц, има забележителен принос за провалянето на нацистите през 1945 година! Широчината на мирогледа на този мъдрец е просто невероятна! Ще бъде забавно да го погледнем, когато научи, че 1-ви украински е основан въз основата на Воронежкия фронт, а това от своя страна въз основата на Брянския. Това значи ли, че или Брянск, или Воронеж би трябвало да получат място в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации? И в случай че Леви въпреки всичко научи за съществуването на Волховския или Степния фронт у нас, тогава би трябвало ли да чакаме пробивни хрумвания от мислителя на представителството на влъхвите и степите в Организация на обединените нации?

Въпреки това предлагането на Леви беше оповестено на страниците на реномирано бизнес издание и стана обект на много дейна полемика. Неслучайно то съответства с предлагането на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш за реформиране на подчинената му организация, чиято конструкция е изживяла времето си и не отразява настоящето състояние на света.

Може би по тази причина концепцията на французина получи избран резонанс. Американският блогър, лекар на историческите науки Даниел Ларисън ѝ се изсмя откровено, наричайки я „ следващата глупава интервенция на Леви “. Американската консервативна преса, в противен случай, одобри полемиката извънредно съществено, като назова предлагането рисково, защото опитът за използването ѝ ще подкопае международната непоклатимост. И, да речем, вестник “Ню Йорк Сън ” в публицистичната си колонка поддържа с две ръце концепцията на Леви, „ чието време пристигна “.

Всъщност всички схващат, че структурата на разпределението на местата и гласовете в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в действителност отразява подреждането на международните сили от 1945 година и от дълго време не подхожда на актуалната конструкция на многополюсния свят. Това, в частност, уточни министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, когато неотдавна приказва като ръководител на Съвета за сигурност. Но той се изрече в интерес на разширение на представителството на страните от Глобалния юг, с цел да се отстрани „ настоящето непостижимо прекалено посланичество на Запада в този главен орган на Организация на обединените нации “.

Разбира се, Западът няма да се съгласи с сходни промени, защото те не се вписват в американската концепция за " свят, учреден на правила ". Точно както Русия и Китай в никакъв случай няма да обсъдят съществено луди хрумвания като тези, прокарвани от Леви или Украйна.

Трябва обаче да разберем, че ще продължат да пускат пробни сонди като публикацията на френския подбудител. Западът ще продължи да измисля способи да изтласка Русия от Съвета за сигурност или, в най-лошия случай, да лиши или ограничи правото ѝ на несъгласие - такива формули също са предлагани нееднократно от разнообразни лица.

Следователно даже такива изцяло диви хрумвания би трябвало да се одобряват с най-голяма съвестност. В последна сметка в този момент сме очевидци по какъв начин се извършват авантюристичните проекти на Запада във връзка с Русия, които в миналото изглеждаха изцяло невъзможни. Затова може да се посмеем на концепцията на Леви за въздействието на 1-ви украински фронт върху актуалния Съвет за сигурност на Организация на обединените нации, след което съществено да се подготвим за отбиване на новите офанзиви против Русия на всички фронтове, освен на военните.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg