Идентифицирани са множество лица, които започват да правят организация за

...
Идентифицирани са множество лица, които започват да правят организация за
Коментари Харесай

Областни управители се оплакаха на Рашков за оказван натиск върху избиратели

Идентифицирани са голям брой лица, които стартират да вършат организация за пазаруване на гласове. Това съобщи на брифинг след днешното съвещание на служебния кабинет вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков. 

" Спрямо тези лица в избран миг ще се предприемат нужните законови ограничения, с цел да се предотврати осъществяване на закононарушение срещу политическите права на жителите, срещу замяната на действителния им избор с подобен, който тяхната воля не диктува. Тези, които се занимават с такава активност, би трябвало да знаят, че няма да останем безучастни ", акцентира вътрешният министър. 

На съвещанието на Министерския съвет са били изслушани регионалните шефове на Смолян и на Бургас. Областният шеф на Смолян е уведомил, че в някои обитаеми места се оказва невиждан напън върху жители, с цел да дадат гласа си за избрана партия, само че отхвърли да уточни коя е тя. От своя страна вицепремиерът окачестви това като " позорно събитие ". 

Вътрешният министър изясни по какъв метод се случвал натискът: " Ако някой отиде в Горското стопанство да си закупи дърва за огрев, различен отиде да употребява други сходни услуги, всичко това се употребява за напън върху тези лица, което е позорно събитие, най-малко по моя оценка. Ако продължава по този начин до изборния ден, дали ще значи, че този жител, върху който е оказан подобен напън, ще може да изрази волята си и ще може да гласоподава за онази политическа партия, на която симпатизира? Или ще даде своя избор за оня, който е упражнявал неприемлив напън? ", добави той. 

Рашков акцентира основната роля на Министерство на вътрешните работи за обезпечаване на почтени избори и дефинира като една от най-сложните задания точно противодействието на купения избор. 

Той добави още, че е взето решение " Информационно обслужване " да взе участие в поръчката за доставка на 1 637 машини за гласоподаване на 11 юли. Средствата ще бъдат преведени на ЦИК, които ще ги пренасочат към " Информационно обслужване "  и доставчика на устройствата. Машините ще бъдат товарени от Холандия и ще дойдат в България до края на седмицата. 
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР