IDC ревизира по-ранна прогноза за AI инвестициите в ЕвропаПубличният сектор

...
IDC ревизира по-ранна прогноза за AI инвестициите в ЕвропаПубличният сектор
Коментари Харесай

COVID-19 ще увеличи разходите за изкуствен интелект

IDC ревизира по-ранна прогноза за AI вложенията в Европа

Публичният бранш в Европа ще усили разноските за изкуствен интелект
(снимка: CC0 Public Domain)

Преди началото на пандемията COVID-19 специалисти на IDC предвидиха, че разноските за изкуствен интелект (AI) в Европа ще възлязат на към 10 милиарда $ през 2020 година , а междинният годишен растеж до 2023-та ще бъде 33%. Пандемията обаче принуди анализаторите да преразгледат прогнозата си .

Според обновената прогноза, решенията за изкуствен интелект, основани в облака, ще станат по-широко публикувани от предстоящото, въпреки че някои промишлености ще ревизират проектите си.
още по тематиката
„ След експлоадирането на COVID-19 доста промишлености – като превоз, лични и потребителски услуги – ще бъдат принудени да ревизират надолу своите вложения в технологии ”, разяснява Андреа Минон, старши анализатор в IDC Customer Insights & Analysis.

„ AI, въпреки това, е технология, която може да играе значима роля за подкрепяне на предприятията и обществото да се оправят с огромните проблеми, свързани с карантината, и да ги вземат решение. Във всички браншове общественият бранш ще има ускорени вложения в изкуствен интелект ”, предвижда Минон.

Така да вземем за пример, лечебните заведения преглеждат AI като средство за ускорение на диагностиката и тестването за COVID-19 и обезпечаване на автоматизирано отдалечено консултиране на пациенти в изолираност. В същото време държавните управления ще употребяват AI за оценка на спазването на условията за обществена изолираност.

Анализаторите на IDC са изследвали въздействието на COVID-19 върху 181 европейски компании и откриват, че към 23 март 16% от тях считат, че автоматизацията, употребяваща AI и други нови технологии, може да им помогне да минимизират въздействието на ковид.

Липсата на чиновници и спиранията във веригите за доставки ще доведат до нуждата от автоматизиране на всички индустриални процеси, сочи анализът на IDC.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР