И зала “Асикс Арена” се оказа тясна да побере многото

...
И зала “Асикс Арена” се оказа тясна да побере многото
Коментари Харесай

1200 участници се включиха в карате турнир в “Арена Армеец”

И зала “Асикс Арена” се оказа тясна да побере многото искащи да вземат участие в най-големия интернационален карате шампионат в България - International Karate Tournament NIKON OPEN 2018, проведен от Семеен кодекс Никон, БНФК и София – Европейска столица на спорта.

Шестото издание на конкуренцията бе намерено в тържествена конюнктура от Анатоли Илиев, учредителен секретар на София2018 и член на Управителния ръб на ЕROPE. Сред формалните посетители бяха още културното аташе от посолството на Япония у нас Мисаки Нишимура, Николай Цанев – президент на Семеен кодекс Никон, Любомир Гасауер и Димитър Начев - представители надлежно на компаниите ARHOLL и ТЕ-TRADE, които подкрепят надпреварите, Борис Николов - общоприет секретар на Българската федерация, международната и европейска шамипонка по художествена гимнастика Християна Тодорова – лице на самодейността “София – Европейска столица на спорта “, и други

“От името на кмета на София госпожа Йорданка Фандъкова желая да ви поздравя и да ви пожелая сполучливо показване. Този шампионат със своето шесто издание и с сходна повсеместност, с присъединяване на толкоз доста деца и младежи се утвърждава като едно от емблематичните спортни събития на столицата, която тази година е и европейска столица на спорта, “ съобщи в приветствието си към присъстващите Анатоли Илиев.

Г-жа Нишимура означи приемането на каратето в олимпийската стратегия, оповестява www.sofia2018.bg. “Радвам се, че този спорт, тръгнал от моята родна страна в този момент получава сходно международно самопризнание. Щастливи сме да виждаме толкоз доста деца в залата. Те са бъдещето на този спорт, който е предназначен да отстранява границите. За мен е чест, че родната Япония ще одобри каратистите от целия свят като участници в Олимпийските игри след две години, “ сподели още Нишимура.

От името на домакините Николай Цанев връчи на формалните кости възпоменателни плакети. Състезанията не престават до късния следобяд през днешния ден в над 10 възрастови групи, започващи от 8-годишните та чак до ветераните над 40 години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР