И в момента ДАНС има достъп до данните на учениците,

...
И в момента ДАНС има достъп до данните на учениците,
Коментари Харесай

ДАНС в момента има безконтролен достъп до данните на учениците

И сега ДАНС има достъп до данните на учениците, само че той е безотговорен. Сега може да стане централизиран и доста по-добре следен. Това съобщи заместник-министъра на образованието Деница Сачева във връзка плана за достъпа на организацията за национална сигурност до осведомителните фондове на просветното министерство.

"Този документ има публичен, а не полицейски темперамент. Трябва да се обясни смисълът на съдействие на просветителните институции със службите за сигурност. Това е обвързвано и с радикализацията, която нараства измежду младежите. Експертите по сигурността изнесоха данни, че възрастта за радикализация спада от 15-16 години до 12 години. Смисълът на това е да има по-голямо взаимоотношение във връзка с предварителната защита “, уточни Сачева пред БНР. По думите ѝ достъпът на ДАНС сега е децентрализиран, на хартия и безотговорен.

Заместник-министърът акцентира, че МОН ще сътрудничи в случаи, свързани с радикализация и тероризъм измежду младежите. "Това нещо произтича от закона. Няма по какъв начин инструкцията да бъде свалена, само че може да бъде прецизирана “, безапелационна е тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР