И цигарите поскъпват.В навечерието на Световния ден срещу тютюнопушенето. 780

...
И цигарите поскъпват.В навечерието на Световния ден срещу тютюнопушенето. 780
Коментари Харесай

И цигарите поскъпват

И цигарите нарастват.

В навечерието на Световния ден против тютюнопушенето. 780 милиона души имат желанието да откажат цигарите, сочат данни на Световната здравна организация.

През последните години, България е с най-голям % на пушачи измежду възрастовото население и с втори най-голям % измежду подрастващите девойки. 

Повече от 50 години уличният музикант Божидар с изключение на китарата не е оставял и цигарите, оповестява Нова телевизия. Разказва, че през годините спирал за малко да пуши, само че по-късно още веднъж започвал. Пуши по близо кутия дневно. Парите не доближават за някои неща, само че за цигари постоянно намира.

Захари от Монтана пък намерил собствен вид, за по-евтини цигари като самичък си ги прави. Така избегнал повишаването и мисълта, че ще би трябвало да ги отхвърля. На ден пуши към 12 – 13 цигари, споделя Нова телевизия.

Средно с към 30 стотинки е поскъпнала кутия цигари от 1 март, като до 2026 година се чака цените им да порастват последователно . По-високите цени обаче не водят до отлив на клиенти, описват продавачи.

И тази година на 31 май в страните по целия свят ще се означи Световният ден без тютюнев пушек.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР