И цената на рибата тази година е по-висока от миналогодишната,

...
И цената на рибата тази година е по-висока от миналогодишната,
Коментари Харесай

Преди Никулден: Цената на килограм шаран стига 10 лева на пазара във Видин

И цената на рибата тази година е по-висока от миналогодишната, това сподели инспекция, броени дни преди огромния християнски празник Никулден. Богата гама от риби се предлага на видинския пазар, сподели Илиян Маринов - локален търговец на риба.
" Толстолоб, шаран, амур, есетра, сом, пъстърва, платика, сьомга, има и дребна дунавска риба, като скобар. Като най-търсените риби обичайно са толстолобът и шаранът и са най-вече по джоба на жителя. За в този момент няма кой знае какъв брой огромно търсене, като постоянно обичайно хората се засилват последните дни, около 5-и и 6-и. Както ние се майтапим между тях търговците, имаме и изправителен изпит, който е на 19-и, тогава се чества по остарял жанр Никулден ", споделя търговецът на риба. 
Най-евтин е толстолобът - 5 лева За разлика от миналогодишната цена на шаранът, която беше сред 6 и 8 лв., то тази година можете да закупите кг му за 10 лева Цените на амура и пъстървата е 12 лева, есетрата - 17 лв., сомът - 18 лева, сьомгата е към 30 лева и почти резервира миналогодишната си цена.
" Ценителите на риба демонстрират максимален интерес към дунавската риба ", добавя още Илиян Маринов./БНР 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР